Lainauksia


Tälle sivulle on kerätty lainauksia, jotka sijaitsivat ennen blogini sivupalkissa, mutta tilansäästösyistä siirtyivät tänne.
"I had already observed that he was as sensitive to flattery on the score of his art as any girl could be on that of her beauty."
- John Watson Sherlock Holmesista (Sir Arthur Conan Doyle: A Study in Scarlet)

"The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid."
- Jane Austen

"A house without books is like a room without windows."
- Heinrich Mann

"Friendship is born at that moment when one person says to another: 'What! You too? I thought I was the only one.'"
- C. S. Lewis

"Hyvässä tyylissä ei saisi näkyä ponnistuksen häivää. Tekstin tulisi näyttää onnelliselta sattumalta."
- Somerset Maugham

“Nerds like us are allowed to be unironically enthusiastic about stuff. Nerds are allowed to love stuff; like, jump-up-and-down-in-your-chair-can’t-control-yourself-love-it. When people call people nerds, mostly what they’re saying is 'you like stuff'', which is not a good insult at all. Like, 'you are too enthusiastic about the miracle of human consciousness.'"
- John Green

"Never judge a book by its movie."
- J. W. Eagan

“Just as you grieve if a friend is killed, you should grieve if a fictional character is killed. You should care. If somebody dies and you just go get more popcorn, it’s a superficial experience isn’t it?”
- George R. R. Martin

"Let them see that their words can cut you and you’ll never be free of the mockery. If they want to give you a name take it make it your own. Then they can’t hurt you with it anymore."
- Tyrion Lannister (George R. R. Martin: Game of Thrones)

"Luova ihminen on sosiaalisesti androgyyni."
- Miisa Jääskeläinen

"Syntymä ei oikeastaan ole alku. Meidän elämämme ei ole mitenkään erityisesti meidän elämäämme; se on pelkästään jatkoa jonkun toisen tarinalle. Ajatellaanpa esimerkiksi minua. Minun syntymästäni voisi kai luulla, että se olisi ollut tavalla tai toisella huomionarvoinen tapahtuma. Että siinä ympärillä olisi pyörinyt kummallisia enteitä ja kaiken maailman noitatohtoreita ja haltiatarkummeja. Ei suinkaan. Ei mitään sellaista. Kun minä synnyin, olin itse asiassa pelkkä sivujuoni."
- Vida Winter (Diane Setterfiel: Kolmastoista kertomus)

"There is no such thing as fiction. Just non-fiction in the wrong parallel universe."
- Joseph Fink & Jeffrey Cranor: Welcome to Night Vale


"Miksi ihminen itkee ollessaan surulinen, minä kysyn vielä. Siksi, sanoi lapsi, kun silmiä täytyy välillä pestä että näkisi paremmin!"
- August Strindberg: Uninäytelmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...