tiistai 21. elokuuta 2012

Hirveätä rahantuhlaustaViime viikon perjantaina kävin Annikan kanssa Ikeassa. Minulla on jo pitkään ollut vakavia ongelmia kirjahyllyni kanssa, joten päätin vihdoin ostaa uuden.

Minun pitäisi ryhtyä yleiseksi asioiden parantajaksi, sillä hyvin usein kun menen jonnekin tai katson/luen jotain huonoa, alan heti miettiä miten siitä saisi paremman. Huomasin heti, että Ikeassa oli ongelmia palvelun kanssa. Alussa oli työntekijä toivottavassa tervetulleeksi, mutta eivät pohjoismaalaiset sellaista turhaa palvelua kaipaa. Sen sijaa olisin kaivannut parempaa palvelua varaston puolella, jossa oli todella huonosti erilaisia kärryjä saatavilla. Emme olleet Annikan kanssa arvanneet että kirjahylly veisi niin paljon tilaa että siihen tarvittaisiin erilainen ostoskärry, joten jouduimme kuljettamaan hyllyn kassalle leveänä kuljetuksena.

Eihän sitä poikakaveria mihinkään tarvitse, mutta olisi ollut mukava jos olisi ollut joku voimakas apuna kantamassa tuota hyllyä. Myyjä esimerkiksi. Myyjiä kyllä istuskeli lähistöllä, mutta heillä oli näköjään kaikilla tauko meneillään sillä apua ei annettu. Sosiaalisesti ujona en sitten uskaltanut pyytää apua, varsinkaan kun ei tiennyt puhuuko myyjä suomea vai ruotsia.

Kuvassa Annika. Pitäisikö minun joskus postata tänne kuvia itsestäni? Tuntuu, että laitan tänne kuvia vain kaikista muista.

Jo toinen reissu Ruotsiin tänä kesänä! Minun pitäisi kirjoittaa blogiin siitä edellisestä. Voisin jopa oikeasti tehdä sen. Lontoon kirjoitus jäi kokonaan tekemättä :/ Minulla on muistilista asioista joista haluan blogata ja Tukholma-postaus lukee siinä, jotta varmasti muistaisin.

Vanha kirjahylly. Hylly on aivan täynnä ja silti sinne on tungettu vielä lisää kirjoja. Jotkut naiset ostavat liikaa kenkiä, jotkut laukkuja. Kirjat ovat näköjään ne minun juttuni.

Hyllyn sisältö tyhjennettynä.

Ikean huonekalu. Haaste vastaanotettu!

Ja hylly kokonaan koottuna ja täytettynä. Tuntuu luksukselta että on näin paljon tilaa.

Järjestelmisen yhteydessä loin joka hyllylle oman teeman. Sisko sanoikin että kohta minulla on oma kotikirjasto. Houkutteleva ajatus.

Ylhäältä lähtien ylin: Kaikki lastenkirjat. Enimmäkseen Pottereita. Käytännössä hyllyn teema on Potterit ja Astird Lindgrenin kirjat.
Toisiksiylin: Fantasia ja scifi. Mukana myös kaksi lastenkirjaa joita en halunnut laittaa ylimpään hyllyyn koska mariskooli ei olisi silloin mahtunut.
Kolmanneksi: Pätevät klassikkokirjat joilla voin esitellä kuinka sivistynyt ihminen minä oikein olenkaan, plus yksi random kirja joka ei mahtunut random-osastolleni. Vaakatasossa olevat ovat kirjaston kirjoja, ja loppu tavara on vain tyhjän tilan täyttöä.
Neljänneksi: Nostalgisiasyistä hyllyyni jääneet Anna-sarja ja Viisikot. Sen jälkeen kaikki samassa koossa olevat pokkarit jotka sisällöltään kuuluisvat muihin hyllyihin, mutta ulkonäöllisesti hylly näyttää paremmalta jos samankokoiset kirjat ovat samassa rivissä. Pokkarien jälkeen tulee kaikki random, joka koostuu elämäkerroista, runokirjasta ja lahjakirjoista joita en viitsi antaa poiskaan mutta joista en ole niin kauhean kiinnostunut. Siellä ovat myös kaksi Raamattuani.
Viidenneksi: Lempi DVD:t, mukeja täyttämässä tyhjää tilaa ja englanninkielinen kirjallisuus.
Alimmaiseksi: Witch-lehdet, muut lehdet, Don Rosan sarjakuvat ja muut sarjakuvat.

Nyt kun minulla oli noin paljon tilaa hyllyssä, ainoa oikea ratkaisu oli kirjamessuille suuntaaminen ;D Yli tunnin pengottuani löysin kahdeksan kiinnostavaa kirjaa ja maksoin niistä yhteensä 40 euroa.

Ehkä huumorintajuni on joskus outo, mutta kun löysin 70-luvulla julkaistujen jännityspokkarien joukosta tämän, ostopäätös oli heti tehty.

Jere-sarjakuvat eivät ikinä jätä nauruitta, ja tuolta sattui löytymään albumi jota en vielä omistanut. Olin myös valmis maksamaan 5e Sir Arthur Conan Doylen pojan ja jonkun John Dickson Carrin kirjoittamasta Sherlock Holmes kirjasta johon on koottu tarinoita tapauksista joita on mainittu canonissa mutta joita ei koskaan kerrottu.

Tämä kirja ei edusta poliittista näkemystäni mihinkään suuntaan, mutta olin aina historiantunneilla silmät ja korvat tarkkana kun puhuttiin Maosta, joten olihan tämä pakko ostaa. Myyjä katsoi ostoksiani hetken aikaan ja ihmetteli ääneen että onko heillä tällainenkin myynnissä.


Loput neljä kirjaa. Vähän fantasiaa ja satuja ja pikkaisen jotain melkein pätevääkin.

Kävin vielä tänään Citymarketissa muilla asioilla mutta mukaan tarttui kaksi DVD:tä.


Game of Thronesista olin jo katsonut kaksi ensimmäistä jaksoa Merin kanssa ja olin ajatellut että voisin ostaa koko kauden. EBaysta olisi ehkä voinut saada halvemmalla, mutta olin lopulta valmis maksamaan jonkin verran enemmän siitä että saan DVD:n jossa on tekstitykset suomeksi eikä minun tarvitse siirtää rahaa Paypalille, odottaa sen siirtymistä, tilata se ja odottaa paketin saapumista.

Aloitin tänään katsomisen jaksosta numero kolme ja ajattelin katsoa kaksi jaksoa, mutta sitten sarja olikin niin jännittävä että oli pakko katsoa vielä yksi jakso. Vaikka tiedänkin jo juonenkäänteet, sarja on silti erittäin mielenkiintoinen. Se tavallaan tiivistää kaiken tärkeimmän kirjoista ja palauttaa mieleeni mitä on tapahtunut. Minusta on myös hauska katsoa miten kohtauksia on muutettu, mitä jätetty pois ja mitä lisätty sen perusteella mitä kerrotaan tapahtuneen mutta ei kerrota reaaliajassa. Joitain pieniä yksityiskohtia on menty muuttelemaan, kuten esimerkiksi Lordi Renlyn ja ser Lorasin välille on luotu suhde, ja joitakin hahmoja tuodaan paljon enemmän jo ensimmäisessä kaudessa esille sillä he tekevät jotain merkittävää toisessa kaudessa. Olen ollut hieman hämmentynut siitä kuinka rikkaalta ja puhtaalta maailma näyttää. Minä näköjään kuvittelen aina kaiken paljon köyhemmäksi ja likaisemmaksi.

Game of Thronesin DVD on ehkä täydellinen. Se on yhtä kapea kuin normaali DVD, kuten vieressä oleva Pocahontas (jota häpeäkseni en vielä omistanut) mutta sinne on taidokkaasti onnistuttu tunkemaan viisi levyä. Kaiken lisäksi DVD-boxi on kauniin näköinen. Mukana tuli myös kartta koko Westerosista julisteen kokoisena ja selitykset jaksojen ohjaajista ja käsikirjoittajista sekä sukupuut. Olen todella positiivisesti yllättynyt kaikesta tästä lisämateriaalista, en nimittäin odottanut mitään. Muiden pitäisi ottaa mallia.


Loppuun vielä Amy Pond jonka piirsin taidekoulun lopputyöstä ylijääneelle mustalle pahville. Puuvärit eivät loista mustasta pahvista niin hyvin kuin olisin halunnut. Aina kuitenkin kannattaa kokeilla jotain uutta.


2 kommenttia:

 1. (Okay, I just have to say... the Google translation of this is hilarious! But I get the overall idea. :D)

  I've never been in an IKEA! The nearest one to where I live is about four hours away in Charlotte, and I've just never really needed to get something there that I can't get somewhere closer to home. But one day I want to go just to see what it's like!

  I love your new bookcase! The themed shelves are awesome.

  And ohhhhh, that drawing is beautiful!! I especially love her hair! Fabulous!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, I read the translation and it's just so wrong xD It has used all the wrong words. "Witch-leaves"! No, not leaves, I meant magazines!
   And why does it says I was shopping new books EIGHT hours? I definitely wrote "one hour".

   This was my first time in Ikea too and I think it's not that amazing, just cheap stuff. Some people are almost fanatics about it, like they have to visit Ikea all the time ever though it's not always that close to where they live.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...