lauantai 29. syyskuuta 2012

Gangnham Style

Tänään autoa ajaessani kuuntelin Voicea, jossa soi Suomen virallinen latauslista jossa tämän hetken hämmentävin menestyskappale oli muistaakseni toisella sijalla.

Muistan, kuinka kesän lopussa menin Merin luokse kylään ja hän näytti minulle ehkä kummallisimman musiikkivideon jonka olen koskaan nähnyt. Videolla oli silloin alle miljoona katselukertaa. Siitä noin kuukauden kuluttua istuin Lady Gagan konsersin jonossa ja vieressä jonottavat tyttö ja poika huudattivat hyvin tutun kuuloista kappaletta silloin kun eivät jaksaneet Lady Gagaa toistaa. Muistin sen olevan se sama korealainen artisti. Siitä noin muutama viikko eteenpäin, ja yhtäkkiä se kappale oli kaikkialla.

Minä siis kuulin Gangham Stylen ennen kuin se oli kuuluisia. *Lisää hipsterpose*

Olen siitä ehkä hieman poikkeva 90-luvulla syntynyt tietynlainen tyttö sillä minä skippasin manga/anime vaiheen yli kokonaan. Joskus ala-asteella olin hieman kiinnostunut manga-tyylistä, mutta luettuani yhden Ranman en jaksanut innostua enempää ja jatkoin vain fantasiakirjojen lukemista. Jälkikäteen ajateltuna minulla olisi ollut paljonkin potentiaalia hypätä aasialaisen populaarikulttuurin kummalliseen maailmaan, mutta jotenkin se vain jäi. Sen takia en koskaan tutustunut kunnolla edes j-poppiin, Wonders Girliä lukuunottamatta, ja siihenkin bändiin tutustumiseen liittyy tarina. Kuulin kuitenkin muilta, että jo pitkään on pohdittu mikähän kappale on se ensimmäinen joka ponnahtaa länsimaalaisten tietoisuuteen.

Minä en edes tiedä miksi juuri tästä kappaleesta tuli niin suosittu. Ehkä sen älytön musiikkivideo herätti huomiota? Ehkä siksi että LMFAO oli viime talvena niin suuri hitti ja tämä kappale muistuttaa hitusen sitä. Viime talvena naureskelin salaa kun työpaikkani vitosluokkalaiset kuuntelivat Sexy and I know It'ä ja kun kysyin heiltä ymmärtävätkö he sanoja, he vastasivat että eivät. Mutta kuka ymmärtä mitä Gangnham Stylessä lauletaan?

En tiedä kuinka moni tietää, mutta kappaleesta on olemassa myös toinenkin versio. Kun pääsi yli naislaulajan kimeästä äänestä, taidan jopa pitää siitä versiosta enemmän.


Kun katsoin videota, kiinnitin huomiota naislaulajan olemukseen. Minusta oli mukava vaihtelua sen amerikkalaisen yliseksikkääseen tanssimistyyliin verrattuna nähdä vähän viattomampaa tanssintaa. Meri kuitenkin kertoi, että häntä on arvostelu liiasta seksikkyydestä. Hmm. Amerikka vs. Korea.

Suurissa ilmiöissä on aina jotain kiinnostavaa. Adele, One Direction, Nyan Cat, Rebecca Black...Robin. Miksi juuri ne nouseva suosioon?Ps. Tänään näkyy Doctor Whon seitsemännen kauden ensimmäisen osan päätösjakso jonka jälkeen alkaa tauko joka kestää jouluun saakka. Tässä viidennessä jaksossa näemme miten Pondit lähtevät. Jaksossa on mukana Weeping Angelsit, joten voiko se luvata mitään hyvää? Mukana on myös River Song, minkä luulisi nostavat jakson kiinnostavuutta entistä enemmän. Minulla on aika korkeat odotukset jaksoa kohtaan. En pety jos se ei saa minua itkemään, mutta odotan ainakin jonkinlaista tunnekuohua! Ja entä jos näemme Doctorin uuden companionin Claran jo tämän jakson lopussa?

3 kommenttia:

  1. Weeping angelsit ovat karmeita ja pelottavia. Enpä tästä Doctor Who:n jaksosta selvinnyt kuivin silmin, jään kaipaamaan Pondeja. Toivottavasti uusi kumppani on helppo omaksua mukaan. Jouluspesiaaliin on niin kamalan pitkä aika (tai ainakin se tuntuu siltä juuri nyt).

    VastaaPoista
  2. Itselläkin meni mangat ja animet ohi :D sulla on muuten tosi hieno blogi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...