lauantai 9. helmikuuta 2013

Lukumaraton 24h

Koska mulla on lukeminen tökkinyt jonkin aikaa ja kirjahyllyn reunalla odottaa ahdistavan iso kasa lainattuja kirjoja, päätin ottaa vähän vaihtia ja kiriä. Valitsin kirjoja, jotka ovat jumittaneet hyllyssäni aivan liian pitkään tai joiden lainoja on uusittu kirjastossa melkein luvattoman usein.


Aloitan Cornelia Funken Musteloitsusta jossa minulla on noin 70 sivua vielä jälkellä, sitten luen Pikku  Prinssiä ja sitten Kerjäläisprinsessaa. Kerjäläisprinsessasta olen kuullut paljon positiivista, mutta minua hieman huolestuttaa, koska kirja on aika lyhyt. No, pian selviää onko se mielestäni liian lyhyt. Loppuun valitsin vielä Josh Sundquistin Just Don't Fallin ja Markku Turusen Vaeltajan, mutta en tiedä pääsenkö sinne asti, kun olen kuitenkin aika hidas lukemaan.

Päivittän tähän alle edistymistäni. Minun piti aloittaa klo 12, mutta katsoin How I Met Your Motheria ja kello olikin yhtäkkiä enemmän. No, klo 13 alkaa urakka. Eväänä on suklaata joka jäi eilisestä äikän tekstitaidosta yli :)

Tämä kappale saa minut hyvälle tuulelle tällä hetkellä.

Päivitys

14:13
Sain luettua Musteloitsun loppuun. Olin katsonut sen pituudeksi 666 sivua (ihana luku) mutta lopussa olikin liitteitä, joten tarina loppui 645 sivuun. Onneksi olen jo kertaalleen tämän sarjan lukenut, sillä lopussa on cliffhanger jonka seurauksena haluaisin lukea seuraavan osan saman tien.
Nyt on lounastauko ja sitten Pikku Prinssin pariin. Huomasin muuten vasta nyt, että Prinssi on kirjoitettu isolla kuten Pottereissa. Eikö se poika olekaan oikea prinssi vaan se on sukunimi? No, se selviää kohta.
Sivuja luettu: 64

16:11
Pikku Prinssi luettua. Selvisi, että hän oli prinssi, eikä Prinssi, mutta edelleenkään en tiedä miksi hän on prinssi. Ainakaan ei tullut ilmi, että hän olisi tarinassa esiintyneen kuninkaan poika. Tämä kirja kyllä pitää lukea joskus uudestaan. Siinä on niin paljon erilaisia pieniä juttuja, joita voisi ajatella enemmänkin. Koko tarinan voisi ajatella allegoriana.
Sivuja luettu: 159 (tosin Pikku Prinssissä oli paljon kuvia, joten tämä on jo vähän huijausta)

19:23
Kerjäläisprinsessaa luettuna 92 sivua, mutta iski niin kamala piirustusinspis, että päätin pitää piirustustauon.
Kirja on ihan mukaansatempaiseva, mutta kaipaisin jotain lisää. Vähän syvemmälle. Ja miksi Gigillä on kannessa leiskuvanpunaiset hiukset kun kirjassa sanottiin, että ne ovat aivan tavallisen ruskeat?
Sivuja luettu: 251

Tämä kappale saa mut hyvälle tuulelle tällä hetkellä:21:01
Apua, tauko venyi pitkäksi!
Tuli piirrettyä tällainen:


Huh, sainpahan tuon kuvan päästä paperille, niin pystyn taas keskittymään lukemiseen.
Sivuja luettu: 251 (edelleen, säälittävää!)

23:09
Sain Kerjäläisprinsessan luettua! Kävin myös kaupassa ostamassa karpalomehua ja pidin ruokatauon.
Sivuja luettu: 337

23:19
Kävin Goodreadsissa päivittämässä lukutilannettani ja satuin eksymään Kerjäläisprinsessan kirjoittajan Magdalena Hain kirjailijasivulle. Ja -- KATSOKAA NYT TÄTÄ KUVAA! Hyvänen aika, nainen! Upea! Omat steampunk-yritelmäni kalpenevat tuon rinnalla.
Jos jotakuta kiinnostaa, [tässä] on kuva yhdestä steampunk-asustani, mutta kuva on jo noin kaksi vuotta vanha.

23:59
Aloin googlettaa Magdalena Haita ja eksyin sen kautta useille erilaisille nettisivuille ja aloin taas harmitella, etten ole tarpeeksi mukana suomalaisissa kirjallisuuspiireissä. Aloin myös keskustella amerikkalaisen tutun kanssa siitä, kuinka novelli on englanniksi short story ja romaani on englanniksi novel, mikä aiheuttaa hämmennyksiä aina kun sen unohtaa.
ÄH, nyt takaisin lukemaan, laiskimus!

2:05
Onko maratoonien tarkoitus skipata yöunet ja vain lukea? Minä ainakin ajattelin mennä kohta nukkumaan
Olen nyt lukenut 72 sivua Just Don't Fallia. Se on helppolukuinen ja ilokseni huomaan ymmärtäväni melkein kaikki lääketieteelliset sanatkin. Tarina on vasta siinä vaiheessa, jossa Josh on 9-vuotias, joten pikkupojan näkökulmasta kaikki on todella viatonta.
Olen seurannut Josh Sundquistia Youtubessa jo pitkään, mutta en tiennyt, että hän on toisin näin konservatiivisesta perheestä. Varmaan joka toisessa kappeleessa puhutaan siitä kuinka hänen vanhempansa ovat opettaneet hänelle asioita Jumalasta ja kuinka hänen vanhenpansa eivät halunneet laittaa häntä valtion kouluun, koska siellä oppii pahoja asioita.

Parhaita lainauksia:
"Europe? Europeans are crazy liberals and communists, that's what Mom always says, so I probably don't want to look like them."
"And even if I had depression, I wouldn't tell the psychologist or anyone else about it. This is because Pastor Smuland once said in a sermon that if you have the depression you should pray about it and God will take it away. And since you would want God to take it away, that must mean it's a bad thing, and you would not want other Christians like your mom and dad to know you were doing a bad thing."

Saa nähdä, muuttuuku tämä naiivi sävy aikuismaisemmaksi mitä mukaan kertoja kasvaa. Tällä hetkellä minua ei haittaa ainainen Jumalasta puhuminen, koska päähenkilö on lapsi ja hän uskoo vanhempiaan ja hänelle on opetettu tietyt asiat, mutta jos kirja muuttuu lopussa samanlaiseksi ylistykseksi kun Nick Vujicicin Ra(a)jattomassa elämässä... Takakansi ei lupaa hengellistä kertomusta - vaikka siellä uskon kyseenlaistaminen mainitaan - joten jos tästä tulee sellainen, niin takakansi on johtanut minua harhaan. Tai sitten tämä on taas sitä amerikkalaisuutta jota en ymmärrä.

Kylläpäs tämä venyy! Mutta vielä yksi lainaus, joka sai oikeasti vähän tunteet pintaan. Kohtaus juuri ennen kun Josh on menossa leikkaukseen, jossa hänen jalkansa amputoidaan:
"The doctor looks at my parents, and they nod.
 'Joshua, can we take you to the operating room now?' the doctor asks.
[--] 'Actually', I reply. 'I think I will just walk.'
[--]As I follow the doctor and the nurse back to the operating room, I feel the coldness of the hallway floor under my brown socks. I know it will be the last time I do this until I get to Heaven." 

Sivuja luettu: 409

12:05
Nukuin lopulta noin kuusi tuntia. Just Don't Fallia luettu 146 sivua. Elämäkerroissa on se huono puoli, että tulee hypittyä yli tylsiä kohtia, koska ne eivät välttämättä ole oleellisia "juonen" kannalta, mutta olen pyrkinyt kyllä lukemaan joka sivun.
Ja hei! Sain yön aikana uuden seuraajan! 40 seuraajaa, vau.
Sivuja luettu: 483

13:04
Nyt on 24 tuntia kulunut. Olen Just Don't Fallissa sivulla 182. Tää kirja on erittäin hauska. Kun pääsin yli siitä, että perhe jossa Josh elää on erittäin kristitty, kirja on oikeastaan hyvin hauska. Kuten siinä vaiheessa kun Josh lopettaa kotikoulun ja menee "normikouluun":
"There are so many things could happen. I might be taught the Theory of Evolution in my science class [--] I might have an English teacher who will make me read pornographic novels that will give me sexual thoughts."

Sivuja luettu: 519
En tiedä lainkaan, onko tämä hyvä vai huono tulos, mutta yli 500 sivua vuorokaudessa on ihan hyvin minulle itselleni, kun useinmiten luen noin sadan sivun vaihtia, tai vähemmän jos ei huvita.
Minulla on vähän hassu olo, koska olen vuorokauden aikana uppoutunut neljään eri kirjaan. Tuntuu vähän, että on kirjaähky. Mutta sainpahan kirjapinosta kirjahyllyn renualla vähemmän ahdistavan kokoisen.

Kirjoittelen jotain juttuja lukemistani kirjoista myöhemmin. En ehkä kaikista. Mutta ainakin Musteloitsusta. 

Tämä kappale saa minut nyt iloiseksi. :D

6 kommenttia:

 1. Onnea matkaan! Minä voisin yrittää samaa (tai ainakin kahtatoista tuntia)lukulomalla. Tulisi ainakin JOTAIN luettua :D

  VastaaPoista
 2. Pikku prinssin olen lukenut, mukava kirja :)

  VastaaPoista
 3. Onnea! Minäkin haaveilen kirjamaratonista, mutta epäilen vahvasti, että se jää toteutettavaksi kesän aikana. Toivottavasti pidät Pikku Prinssistä.

  VastaaPoista
 4. Hurja maraton! Onnea ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Jami: 12h voisi olla myös ihan kätevä, koska tuossa 24:ssä tulee nukuttua. Tai sitten ei. Jotkut eivät nuku.
  Jokke ja Annami: Pikku prinssi oli suloinen, mutta olin oikeastaan melkein jo lukenut sen huomaamattani muita kautta, koska koska siitä näkee niin paljon lainauksia.
  Katri: Kiitoksia. Ei se nyt niin hurja ollut :)

  VastaaPoista
 6. Onnea onnistuneesta maratonista :) Itsekin haaveilen samasta, mutta en ole vielä päässyt toteutusasteelle.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...