sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Suosittele kirjoja!

Tarvitsisin kahta erilaista kirjavinkkausta. Olen yrittänyt onkia vinkkejä esiin muualta, mutta olisi kiva tietää joidenkin suoria mielipiteitä, enkä viitsisi aivan summassa alkaa lainailla.

1. Stephen King
 • En ole kertaakaan lukenut hänen kirjojaan ja nyt haluaisin kokeilla. 
 • Mikä on hänen paras kirjansa tai mistä kirjasta aloittelijan kannattaisi aloittaa tutustuminen?
 • Mielellään yksittäine teos, en haluais tällä hetkellä sitoutua mihinkään uuteen kirjasarjaan.
2. Sarjakuvat
 • Osallistun tänä vuonna sarjakuvahaasteeseen, joten pitäisi alkaa lukea sarjakuvia. 
 • Mitkä ovat hyviä? Mielellään jotain jossa ei ole supersankareita. Watchmenin aion kyllä ehkä lukea.
 • Mielellään jotain muuta kuin strippimuotoisia. Olen jo lukenut esim Lassia ja Leeviä, Aku Ankan päivästä päivään, Viiviä ja Wagneria, Baby Bluesia, Jereä, Masia, Mummoa, Nemiä, Kamuja, Fingerporia ja Karvista.
 • En koskaan saanut Japani-vaihetta, joten mangaan en ole tutustunut juuri lainkaan, mutta en koe suurta tarvetta tutustua nytkään. Toisaalta, jos joku tietää jonkun hyvän sarjan joka ei keskity pelkästään seurusteluun ja jossa hahmojen silmät ovat edes jokseenkin järkevissä mittasuhteissa, saa ehdotella :)

8 kommenttia:

 1. Stephen Kingiä en osaa suositella, sillä olen yhtä hänen kirjaansa yrittänyt lukea useammankin kerran, mutta yritykseen se on aina jäänyt.

  Sarjakuvista nopeasti mieleeni tulee Marjane Satrapin Persepolikset sekä Spiegelmanin Maus. Itse luin viimeksi (en ole tosin vielä ehtinyt blogata) Cyril Pedrosan Ekoloogiset, joka oli ihan viihdyttävä. Strippumuotoisia eivät ole :)

  VastaaPoista
 2. Stephen Kingiä olen vuosia sitten lukenut useamman kirjan, ja parhaimpana niistä jäi mieleen Hohto. Toinen hyvä kirja Kingiltä on mielestäni Carrie, jonka luin itse asiassa viime vuonna uudestaan. Tykkäsin siitä toisella lukukerralla enemmän kuin ensimmäisellä. Carrie on ohuempi kirja kuin Hohto, joten jos Hohdon pituus pelottaa, suosittelisin aloittamaan Carriesta, mutta Hohtoa pidän silti parempana kirjana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin just tulla sanomaan että älä ainakaan Hohdosta aloita. Luin siitä 4/5 ja luovutin (siinä vaiheessa!!!) koska se ei vaan lähtenyt käyntiin. Carrie on lyhyt ja klassikko, sekin tosin leffana parempi... Jos löydät jonkun loistavan Kingin niin vinkkaa mullekin. Näiden lisäksi olen lukenut vain Liseyn tarinan, joka oli ihan jees.

   Poista
 3. Stephen Kingistä en tiedä, mutta paria sarjakuvaa voin suositella;
  Kati Närhen Saniaislehdon salaisuudet ja Tuuli Hypenin Nanna-sarja. Ja jos japanilaisen mangan maailmaan sukeltaa, lajityyppejä löytyy liki rajattomasti.

  VastaaPoista
 4. Blacksad on semmonen sarjakuva, jota olen muistaakseni kaksi albumia lukenut ja tykkäsin kovasti.

  Tiitu Takalon sarjakuvat on myös hyviä, ainakin Kehä.

  VastaaPoista
 5. Sarjakuvien puolelta Catherine Mullerin ja José-Louis Bocquet'n Kiki: Montparnassen kuningatar -sarjakuvaromaani teki vaikutuksen. Mangoista Yotsuba&! (Aivan erityylisiä juttuja nämä kaksi, mutta pidän molemmista paljon...)

  VastaaPoista
 6. Jes, mielelläni suosittelen Kingiä :) Tässäpä muutamia vaihtoehtoja:
  Eksyneiden jumala (hieman hienovaraisempaa kauhua, mielikuvituksen voimaa)
  Cujo (kiltti lemmikkikoira työntää kuononsa väärään paikkaan ja kiltteys karisee pois)
  Piina (Annie Wilkesillä menee fanittaminen pahasti yli, ei pelkoa yliluonnollisista elementeistä)
  Uneton yö (maistiainen Kingin yliluonnollisesta kauhusta)
  Myös Se (1 ja 2), Talismaani + jatko-osa Pimeyden talo sekä Musta torni -sarja ovat huikeita, mutta ehkä kannattaa aloittaa ennemmin jostain muusta.

  Sarjakuvista minäkin suosittelisin Kati Närhen Saniaislehdon salaisuuksia ja Mustasuon mysteeriä. Tosin luen aika vähän sarjakuvia eli en ole välttämättä paras niitä suosittelemaan.

  VastaaPoista
 7. Kati Närhen kahta sarjakuvaromaania kannattaa kokeilla. Jos erilaiset kulttuurit kiinnostaa, niin sitten kannattaa valita joku Guy Delislen sarjakuvista. Mangasarjoista mun mielestä parhaat on Yotsuba&! (pääosassa pikkutyttö, hahmot suhteellisen normaalin näköisiä) ja Chi's Sweet Home (kertoo kissoista). Clover on sellainen lasten eläinmanga, joka sekin voisi olla testaamisen arvoinen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...