torstai 14. maaliskuuta 2013

Uusia hankintoja

Ongelmani: ostan enemmän kirjoja mitä ehdin lukea. Mutta periaatteeni on lukea jokainen kirja joka hyllyssäni on, vaikka se tapahtuisi kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Valitettavasti nämä uudet ostokset aina meinaavat kiilata niiden edelle, jotka ovat hyllyssäni jo vuosia pölyttyneet.
No, jonain päivänä...

Lilith Saintcrowin The Iron Wyrm Affair rehellisesti sanottua kiinnitti huomioni kannellaan, mutta takakannen, pienen lukunäytteen ja Goodreadsista luettujen arvostelujen seurauksena päädyin ostamaan kirjan. Olen katsellut kirjaa jo syksystä lähtien ja se oli hetken poissa Suomalaisen kirjakaupan hyllyiltä, mutta kun löysin sen viime viikolla ja lompakossani sattuu olemaan lahjakortti kyseiseen kirjakauppaan, en voinut olla ostamatta.

Tämä taitaa olla kirjasarjan aloitusosa. Nykyään huudan jo tuskasta kun huomaan kiinnostuneeni kirjasarjasta. Jos se on hyvä, pitää odotella uusia osia ja jos odottaa liikaa, yleensä pettyy. Ongelmallista.


Anni Nupposen novelli Steampunk! Koneita ja korsetteja -antologiassa (x) kiinnitti minuun eniten huomiota sekä idealtaan että kirjoitustyyliltään ja mainitsin lisänneeni hänen kirjansa Nainen ja kuningas lukulistalleni. Selailin toissapäivänä pienkustantamoiden sivuja (Koska siitä on tullut tylsyyden tappavaa ajanvietettäni viime aikoina. Kustantaminen on kiinnostavaa) ja satuin huomaamaan Vaskikirjojen (x) sivuilla, että siellähän tuota kirjaa myydään, vieläpä edulliseen hintaan. Tilasin ja maksoin kirjan maanantai-iltana ja keskiviikkona kirja jo kolahti luukusta alas! Todella nopeaa toimintaa. Plussaa siitä. Johtuneeko siitä, että paketti tuli samalta paikkakunnalta...


DVD-boksi täydentämään  kokoelmani. Olen onnistunut koukuttamaan siskonikin tähän sarjaan ja olemme katselleen kakkoskautta yhdessä. Hänen reaktioitaan on hauska seurata varsinkin jos Joffrey on ruudussa tekemässä jotain kamalaa.

Kun katsoo sarjaa sellaisen kanssa, joka ei ole lukenut kirjoja, olen saanut jonkinlaisen kuvan siitä, kuinka paljon sarja jättää kertomatta. Minun on pitänyt monesti selittää joitain kohtauksia, sillä jotain on unohdettu mainita sarjassa.


Loppuun vielä kiva setti korviksia, joilla korjasin ikuisen korvisongelmani.

4 kommenttia:

 1. Sama ongelma kirjojen suhteen. Tosin tänäänkin meinasin ostaa viisi kirjaa kirpparilta, mutta tadaa, pienensin sen kolmeen (koska ne makso kappaleelta 50 senttiä ja olivat kuin uusia ja plaaplaa), että ehkä jonain päivänä hyllyssä on kaikki taas luettu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on 15€ kipuraja. Ostan surutta siitä halvempia kirjoja miettimättä montaa sekunttia, mutta jos alkaa olla kalliimpi, alan enemmän pohtia haluanko kirjan oikeasti.

   Kirpparit ovat turmiollisia. Sieltä löytää yllättävän hyväkuntoisia ja hyviä kirjoja naurettavan matalaan hintaan.

   Poista
 2. Niin totta... Minäkin ostan usein kirjoja alennusmyynneistä (totta puhuen lähes ihan mistä sattuu, missä vain on kirjoja) "sadepäivän varalle". Sitten kun niitä sadepäiviä tulee luenkin kirjaston kirjoja ja omat kirjat odottavat... Ehkä luen ne sitten eläkkeellä ;D

  Sarjat ovat kyllä hieman ongelmallisia. Minäkin tunnun kiinnostuvan jatkuvasti erilaisista kirjasarjoista ja sitten niitä on monta kesken yhtä aikaa ja jos sarja ei ilahduta se pitää kuitenkin lukea loppuun ja ja ja... Ehkä sarjarakkaus on kaukaista sukua tiiliskivirakkaudelle. Molempien kohdalla tietää, että juttu ei lopu kesken (toivottavasti juttu on hyvä!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjoissa on se ihanaa, että jos tykästyy sarjan henkilöihin, voi lukea niistä lisää. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...