maanantai 30. joulukuuta 2013

Joululahjojen esittelyä vähän viime tipassa

Nyt kun suurin osa on jo alkanut koota yhteen vuotta 2013, minä vasta pääsen leuhkimaan esittelemään, millaisia joululahjoja olen saanut. Vaikka tuntuu, etten joululomalla ole mitään tehnyt, siltä aika on lentänyt huimaa vauhtia, enkä muistanut tehdä lahjaraporttia aiemmin. Sain toki muitakin lahjoja, kuten erittäin kauniit lapaset, mutta esittelen tässä nyt niitä, joiden uskoisin kiinnostavan lukijoita.


Kavereiltani sain Philip K. Dickin kirjan A Skanner Darkly, josta en ole koskaan ennen kuullut, mutta joka takakannen perusteella vaikutti ihan kiinnostavalta. Toinen lahja oli Robert Calbraithin, eli J. K. Rowlingin kirja Käen kutsu. Kuvassa mukana myös korvakorut.


Tätini lupaili minulle syksyllä, että jos en ole jouluun mennessä lukenut Monte Criston kreiviä, saan sen häneltä joululahjaksi. En sitten saanut luettua, joten sain kirjan omaksi. Ehkä se on seuraava ikuisuusprojektini, kunhan saan Tarun sormusten herrasta luettua.

Perheeltä sain Pasi Ilmari Jääskeläisen Sielut kulkevat sateessa. Eihän kirjaa kannen perusteella saisi valita, mutta totta puhuakseni PIJ:n kirjan kansi on erittäin komea ja ihanan hyytävä. 
Kuvassa mukana kaulakoru, jonka hankin kaverilleni ja tilasin itselleni samaan syssyyn samanlaisen.


Joulun nostalgisin lahja on Hobitti: Odottamaton matka Extended Edition. 2000-luvun alussa olin noin 10-vuotias tyttönen kun joulupukki toi perheelle TSH:n Extended Edition DVD:itä, joita katsottiin sitten koko joululoma. Minkään elokuvan Making On -dokumentti ei ole tuntunut miltään sen jälkeen, kun on tottunut TSH:n laatuun ja määrään.


Tapansa mukaan pakkaus on erittäin kaunis, levyjä useita ja mukana on kartta, joka lämmittää fantasian ystävän mieltä.


Olen loman aikana katsonut ahkerasti läpi levyjen lisämateriaalia ja harmitellut sitä, etten tajunnut pestautua kuvauspaikalle kahvinkeittäjäksi, jotta olisin saanut kokea edes murto-osan sitä yhteishenkeä, joka lisämateriaalien dokumenteista välittyy. Nyt en malta odottaa, että joskus saan käsiini Smaugin autioittaman maan DVD:n.

Yhtään lahjakirjaa en ole vielä ehtinyt lukea, jos ei lasketa Pauliina Rauhalan Taivaslaulua, jonka äitini sai joululahjaksi. Hän sai niitä kaksin kappalein, joten toinen kappale annettiin minulle, mutta totesin myöhemmin, etten ehkä tarvitse sitä, sillä joistain kirjoista aavistaa, ettei niitä halua omaan hyllyynsä. Niinpä luin äidin kappaleen, ja minulle annettu palautettiin kauppaan. Myöhemmin Taivaslaulun omassa postauksessa kerron tarkemmin, miksi en sitä hyllyyni halua.

6 kommenttia:

 1. Älä välitä Reta, minä en edes aio esitellä joulukirjojani - esittelen sitten kun luen - enkä jaksa tehdä minkäänlaista koontaa vuoden kirjoista. Toisaalta bloginikin täyttää vasta maaliskuussa vuoden, joten silloin se koonta minun kohdallani olisi ehkä paikallaan.
  Mielenkiintoinen leuhkiminen kauniine kuvineen!
  Postaapas pian Taivaslaulusta. Olen itse niitä harvoja, joka ei pidä siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan omaksi ilokseni teen kaiken maailman listauksia ja julkaisen ne täällä blogissa, josta kiinnostuneet voivat sitten vakoilla :) Aika vain on rientänyt yllättävän nopeasti ja yhtäkkiä jouluaatosta onkin jo melkein viikko.

   Poista
 2. Tuo Käen kutsu kiinnostaisi kyllä lukea!

  Mielenkiinnolla odotan ajatuksiasi Taivaslaulusta. En ole itse siihen tutustunut, mutta nähnyt ja kuullut paljon hehkutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alankin kirjoittaa Taivaslaulusta mahdollisimman pian!

   Poista
 3. Käen kutsu kiinnostaisi minuakin, koska J.K Rowling, mutta katsotaan nyt saanko joskus aikaiseksi. Ja Monte Criston kreivi ei aina ole maailman jännittävin kirja, mutta silläkin on todella hetkensä. Sitä lukiessa tuntuu, että karsimisen varaa olisi ollut, mutta lopussa kaikki luiskahtaa jotenkin uomiinsa eikä siinä enää tunnu olevan liikaa. Vaikka ajoittain raskas järkäle, niin lopulta kuitenkin hyvä lukukokemus (Sormusten herrassa on jotain samaa). Hobitti DVD näyttää kyllä niin ikään mahtavalta.

  Kivoja kuvia ja kunnioitettava saalis! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monte Criston kreivi on muistaakseni ilmestynyt alunperin melko rönsyilevänä jatkokertomuksena, joten en odotakaan maailman tiiveintä pakettia. Se on kuitenkin klassikko, joka on minua kiinnostanut jo pitkään, joten on kivaa päästä se vihdoin lukemaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...