keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Copycat-kilpailu: rakas romaanihenkilö

Päätin osallistua Amman copycat-kilpailuun. Menneinä vuosina olen vain seurannut muiden hienoja omia versioita kirjojen kansista, mutta nyt lähdin itse leikkiin mukaan.

Tänä vuonna aiheena on valita jokin rakas romaanihenkilö ja luoda uudelleen kansi, joka ilmentää tätä henkilöä.

Aloitin prosessin katselemalla viime aikoina lukemieni kirjojen kansikuvia ja mietin, mistä hahmosta tykkään ja mistä kannesta on mahdollista tehdä edes jonkin sortin versio. Lopulta päädyin Gail Carrierin The Parasol Protectorate -sarjan Alexia Tarabottiin, sillä pidän hänen asenteestaan, jolla hän rauhallisen englantilaisesti kävelee halki minkäkin vaarallisen tilanteen. Pidän myös siitä, kuinka hän ei pelkää toimintaa eikä hänellä mene sormi suuhun kummallisissa tilanteissa, mutta se ei estä häntä pukeutumalla aina muodin mukaan. 

Värväsin kaverini kuvaajaksi, etsin vaatekaapistani edes jotain viktoriaanisuuteen viittaavaa (pitäisi hankkia silinterihattu, olen viime aikoina törmännyt ihan liikaa tilanteisiin, joissa olisi sitä tarvinnut) ja etsin kuvauspaikan. Sellaiseksi valikoitui syksyinen piha kallion äärellä, sillä valitettavasti minulla ei ole varaa matkustaa Piccadilly Circukselle tällä hetkellä. 

Soullessin kannen mallin asento on kummallinen. Yritin muutaman kerran poseerata tismalleen samalla lailla, mutta en pitänyt tuloksesta, joten päädyin seisomaan kuvassa hieman vähemmän lennokkaammin. Facebookissa minulle sanottiin, että tästä kuvasta tulee vähän Maija Poppanen -fiilis.Alkuperäinen:
Kuva kustantamon sivuilta
Alkuperäisessä kannessa on Donna Ricci ja kannen ulkoasusta vastaa Orbit-kustantamon joku henkilö, jonka nimeä en löytänyt mistään.

Copycat-kannen mallina on itse bloggaaja, ja kannen ulkoasusta vastaa kaveri, joka ystävällisesti uhrasi muutaman tunnin elämästään kuvanmuokkaukseen, sillä minun omat yritelmäni näyttivät aivan hirveiltä.

7 kommenttia:

 1. Tyylikäs! Henkilö tai kirja ei tosin ole ennestään tuttu...

  VastaaPoista
 2. Fabulous lady! Ei pidä unohtaa Alexian mainiota asennetta ruokaan, koska ruoka on hyvää ja syöminen kivaa. :D

  VastaaPoista
 3. Ai tähän tarkoitukseen kuva oli otettu. Tykkäsin tästä jo Facebookissakin ja tykkään ehkä vielä enemmän nyt, kun näen, mikä on ollut inspiraationa. Hieno. :)

  VastaaPoista
 4. Todella hieno ja tyylikäs toteutus! Kirja on myös minulle uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa siltä että sen lukeminen voisi olla hauskaa!

  VastaaPoista
 5. Hieno ja omaperäinen kansi! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...