lauantai 21. toukokuuta 2016

Haaste: Unpopular Bookish Opinions

Ikuinen lukutoukka antoi minulle tämän haasteen. Kiitoksia blogini muistamisesta.
Haasteen säännöt ovat nämä:
  1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
  2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
  3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
  4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkkaa heille postauksesi, jotta he tietävät mikä on homman nimi. 

 1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et. 
En lämmennyt Taivaslaululle, kirjan kerrontatyylin takia. Itse tarina on kaunis, mutta se oli upotettu liiallisen kielellisen hienostelun alle.

 2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Minulla on joku outo suhtautuminen Cassandra Claren varjometsästäjistä kertoviin kirjasarjoihin. Pidän kyllä niistä, vaikka tiedostan, etteivät ne ole kovin hyvää kirjallisuutta. Välillä saan kovia fanituskohtauksia ja välillä tuhahtelen niille, että ihan tyhmiä kirjoja, ei kiinnosta, antakaan minulla kaikki Claren kirjat niin luen ne heti uudestaan.

 3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut.
Ainoa kolmiodraama josta olen oikeasti välittänyt, on ollut Cassandra Claren The Infernal Devicen Tessa/Jem/Will -kolmiodraama, mutta se päättyi vähän erikoisella tavalla. Tavallaan olen tyytväinen, tavallaan en. Olisin kyllä toivonut, että he olisivat aloittaneet polyamorien suhteen, sillä kaikki tuntuivat rakastavan toisiaan tulisesti, mutta 1800-luvun lopun Lontoossa se olisi ollut kenties turhan uskaliasta.

 4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
En ole pitkään aikaan tullut lukeneeksi kiinnostavaa dekkaria. Takuulla siellä on hyviä, mutta pohjoismainen dekkari, jonka etsivä on keski-ikäinen, alkoholismin ja masennuksen partaalla oleva hyllytetty poliisi tai vastaava ja jossa selvitetään yleensä rikoksia, joihin tuntuu aina liittyvän venäläinen prostituoitu, ei nappaa. Pidän kirjoista, joissa on dekkarimaisia mysteereitä, mutta jos kirja löytyy dekkariosastolta kirjastosta, en yleensä kiinnostu. Kate Atkinsonia pitäisi kyllä kokeilla.

 5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Nykyään kirjoissa hahmot tuntuvat jäävän taka-alalle, ellei kyseessä ole hyvin hahmovetoinen kirja. Usein kirjat tulee luettua tarinan kautta, ja hahmot ovat vain olentoja, joiden avulla itse tarina saadaan kerrottua. En aina edes muista päähenkilön nimeä kirjan loppumisen jälkeen. Vastaan tähän kuitenkin Matkantekijä-sarjan Jamie Fraserin, sillä en vain ymmärrä, mitä ihanaa hänessä on. En tiedä, onko hän lukijoiden keskuudessa suosittu hahmo, mutta ainakin kirjailija yrittää kirjoittaa ilmeisesti jokaisen naisen unelmaskottia. Jamie on ihan hauska välillä, mutta en pääse yli siitä, kuinka hän kohtelee Clairea välillä.

 6. Kirjailija josta monet pitävät, mutta sinä et.
Onhan näitä monia suosittuja kirjailijoita, joista kuulee, mutta joiden kirjoihin ei ole erityisemmin innostunut tarttumaan. Vastaan tähän kuitenkin Neil Gaimanin, sillä olen kriiseillyt asiasta useaan otteeseen. Olen yrittänyt lukea hänen kirjojaan, mutta mikään ei ole napannut. Ideat ovat kyllä hyviä, mutta en ole tykästynyt hänen tyyliinsä kirjoittaa.

 7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Percy Jackson. Luin ensimmäisen osan pari vuotta sitten, mutta totesin, että olen liian vanha lukemaan niitä. Monet minun ikäisenä ihmiset pitävät Percy Jacksoneista, mutta he ovat yleensä aloittaneet lukemisen nuorempana ja kasvaneet sarja mukana. Silloin kun Percy Jacksoneita alettiin suomentaa, niitä mainostettiin minun lähikirjastossani uutena Harry Potterina, mihin kovana Poter-fanina reaktioni oli, ettei mikään voi olla uusi Potter, joten Jacksonit jäi lukematta silloin, kun olisin ollut oikeassa iässä.

 8. Kirja, joka on mielestäsi huononpi kuin siitä tehty elokuva.
Neil Gaimanin Tähtisumia jätti kirjana vaisuksi.

Mielenkiintoinen fakta on muuten se, että useat menetyneet elokuvat perustuvat kirjoihin enemmän tai vähemmän uskollisesti, ja monet elokuvat ovat paljon kuuluisampia kuin itse kirja. Muun muassa Ansa vanhemmille ja Villi tusina. Suosittelen lukemaan kirjan Tusinoittain halvemmalla, joka on inspiroinut Villi tusina -elokuvaa. Satun omistamaan sen, ja se on sekä hauska kurkistus 12-lapsisen perheen elämään että mielenkiintoinen kuvaus noin 1920-luvun amerikkalaisesta elämästä.


Haastan
Ullan
Vaarnan
Notkopeikon

7 kommenttia:

 1. Kiitos Reta haasteesta. Tämä ei muuten ole helppo haaste, mutta innostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein haasteen ja yhdistin sen Tietohaasteen sivulle http://ullankirjat.blogspot.fi/2016/05/tietohaaste-ja-unpopular-bookish.html

   Poista
  2. Kävin kurkkaamassa haasteesi. Tietokirjahaasteeseen en olekaan vielä törmännyt!

   Poista
 2. Minäkin muistan kieltäytyneeni aluksi ihan periaatteesta lukemasta Percy Jacksoneita samasta syystä kuin sinäkin. :D Sittemmin päätin kokeilla ja pidin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus innostun lukemaan jatko-osat. Kenties tyyli kypsyy kirjojen edetessä?

   Poista
 3. Minuunkaan ei Jamie Fraserin karisma iske, ja kiitos sain tästä apuja tämän haasteen ensimmäiseen kysymykseen :D

  En tiennytkään Ansa vanhemmille ja Villi tusina- kirjoista, täytyy tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että Ansa vanhemmille ja Villi tusina -kirjat olisivat samanlaisia kuin itse elokuvat, mutta ehkä jotain mielenkiintoista näkökulmaa ne antavat. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...