tiistai 26. heinäkuuta 2016

Kolme viimeisintä viipaletta kulttuurista

 Kuvituskuvaa: Kakola-kierroksen Kakolan kakkua ja kahvia peltimukista.

Irene blogissaan Kingiä, kahvia ja empatiaa keksi laittaa pystyy haasteen, jossa kerrotaan kolme viimeisintä kulttuurintuotetta, johon on tutustunut. Mikä mainio haaste! (Vaikka Irene kutsuukin haastettaan blogissaa epähaasteeksi.)

Kolme viimeisintä katsomaani elokuvaa

E.T. (1982)

En ollut aiemmin nähnyt E.T.:tä. Muistan lapsena nähneeni mainoksia videoiden alussa kyseisestä elokuvasta, ja se näytti silloin mielestäni vähän pelottavalta ja oudolta. En lapsena ollut kovin innostunut avaruusolioista (enkä ole nytkään), mutta koska pyörin paljon fandom-piireissä, tietyt leffat kannattaa olla katsottuna, että pysyy vähän mukana siitä, mistä puhutaan. Alkaahan tämä elokuva myös kuulua jo yleissivistykseen. Se oli yksi ensimmäisistä elokuvista, jossa ulkoavaruuden olento esitettiin ystävällisenä eikä pahantahtoisena valloittajana.

Itse elokuvaa pidin ihan onnistuneena. John Williams säveltäjä aiheutti suuren nostalgiaryöpyn, sillä äänimaailma kuulosti hyvin samalta kuin ensimmäisissä Potter-elokuvissa. Pidin myös suuresti perheen äidin vaatteista.

Imagine Me & You (2005)

2000-luvun alun erittäinen kliseinen romanttinen komedia, joka poikkeaa muista ainoastaan sillä, että pääparin muodostaa kaksi naista. Elokuva alkaa siitä, kuinka nainen ja mies ovat menossa naimisiin, mutta häissä morsian tutustuu juhlien kukista huolehtineeseen floristiin, ja se on menoa sitten. Elokuva ratsasti niin räikeästi kaikilla genrensä kliseillä, ettei hahmojen tarvinnut jutella juuri lainkaan, sillä katsoja tiesi jo aiemman kokemuksen perusteella, mitä hahmot mahdollisesti ajattelivat ja tunsivat. Juoni eteni yllätyksettömästi. Plussaa Lena Headeystä toisessa päärooleista.

Without a Clue (1988)

Entä jos Watson olisikin tiimin aivot, ja Holmes on vain palkattu näyttelemään neroa, jottei Watsonin maine lääkärinä kärsi? Tähän ideaan Without a Clue keskittyy. Huolimatta siitä, että juoni kuulostaa pikemminkin fanifiktiolta kuin kunnon Holmes-filmatisoinnilta, elokuva on tehty kunnolla. Lavasteet ovat hienoja ja juoni mukavan seikkailullinen. Suosittelen kyllä tutustumaan tähän versioon Sherlock Holmesista.

Kolme viimeisintä katsomaan TV-sarjaa

Game of Thrones (kaudet 5 ja 6)

Neljännen kauden jälkeen into seurata sarjaa lopahti, mutta kun kuudennesta kaudesta alkoi kuulua positiivista palautetta, päätin ottaa sarjan kiinni. Viiden kausi oli välillä hyvin tuskallista, mutta onneksi kuudet kausi palkitsi kärsimyksen. Vihdoin asiat alkoivat edetä.

Orange is the New Black (kaudet 3 ja 4)

Hankin Netflixin, ja ensimmäinen sarja, jonka valitsin katsottavaksi, oli tämä sarja. Sopivasti juuri kolmannen kauden jälkeen neljän kausi pamahti Neflixiin, joten katsoin sen melkein heti perään.

Mako Mermaids (1. kautta jonkin verran)

Tämäkin on Netflixin syytä. Mako Mermaids on australialaiset H2O - Just Add Water -merenneitosarjan spin-off. Sarja on tosi kliseinen ja melko huonosti näytelty ja käsikirjoitettu, mutta siinä on silti jotain herttaista. Suloinen kesäsarja, ja osittain nostalginen, sillä olin kova H2O-fani silloin kun se näkyi Summerin yhteydessä. En ole saanu edes ensimmäistä kautta katsottua loppuun (vielä), mutta se on silti kolmanneksi viimeisin sarja, jota olen katsonut viime aikoina.

Kolme viimeisintä kuuntelemaani albumia

Game of Thrones Season 6 Soundtrack (2016)

Koska pidin Game of Thronesin 6. kaudesta, olen kuunnellut sen soundtrackia. Hyviä kappaleita, joissa toistuu tuttuja teemoja aiemmilta kausilta, mutta myös luodaan uusia.

Evanescence: Fallen (2003)

Töissä soi joidenki vakituisten työntekijöiden halusta joku äijäilevä radiokanava, josta tulee enimmäkseen Metallicaa, Queenia, Linkin Parkia yms, 80-luvun kuluneita hittejä... ja Evanescenceä. Kuulen melkein joka päivä jonkun Evanescencen biisin, joten se alkoi soida päässä, ja sitten aloin kokona popittaa (rokittaa?) sitä kotonakin. Hämmentävää tässä on se, että kun Evanescence oli iso juttu minun koulussani, minä olin kova Within Tempation -fani, eikä Evanescence kiinnostanut minua juurikaan. Ne tuntuivat silloin olevan kaksi kilpailevaa bändiä, sillä molemmat olivat jonkin sortin metallia/goottpoppia, joissa oli kovaa ja korkealta laulava naislaulaja.

Pirates of the Caribbean: At World's End Original Soundtrack (2007)

Nykyajan soittolistatyylin takia en erityisemmin kuuntelen kokonaisia levyjä alusta loppuun kuin hyvin harvoin, mutta tämän muistan kuunnelleeni vastikään, eli tämän kesän aikana. At World's End tuli televisiosta ja satuin katsomaan sitä. Itse elokuva oli huono, kuten muistin, mutta pidin musiikista. Kuuntelin sitten sountrackia ja harmittelin sitä, että huonoon elokuvaan on tehty tunteikasta musiikkia.

Haluan lisätä vielä yhden. Vaikka tämä on kirjablogi, kaikki blogiini eksyneet eivät välttämättä ole täysin perille siitä, mitä olen juuri viimeksi sattunu lukemaan.


Kolme viimeistä lukemaani kirjaa

J. S. Meresmaa: Naakkamestari (2016)

Happa Kauppinen: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut (2016)

Tiina Miettinen: Piikojen valtakunta (2015)

Luin nämä kaikki kirjan BookTubeAThon-haasteen aikana. 

Kuvituskuvaa:
Alison Bechdelin Lepakkoelämää-sarjakuvassa vilahtanut Tom of Finland -hammastahna

Haastan:

8 kommenttia:

 1. Tämähän on aivan mainio (epä)haaste. Mainitsemistasi elokuvista olen nähnyt vain E.T:n. Tv-sarjoja en katso, enkä kuuntele albumeja - jos tekisin tämän, pitäisi valita jotakin muuta kulttuuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska kyseessä on epähaaste, voi sitä varmaan muokata. :) Mietin itse yhdeksi osaksi viimeisintä teatteriesitystä, jonka näki, mutta en muistanu, mitkä kolme olen viimeksi katsonut; niin harvakseltaan niitä katson!

   Poista
 2. Jes, hyvä haaste!! Otetaan vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista, kiitos paljon, kun otit osaa! =D

  E.T:n olen nähnyt ainakin pari kertaa. Herttainen elokuva. Orange is the New Black:sta tykkään paljon, uusin kausi on vielä korkkaamatta. Hahaa, inhoan Game of Thronesia! =D Katsoin sitä jotain yksitoista jaksoa suurella vaivalla ja ärsytyksellä ja sitten päätin, ettei minun ole sitä mikään pakko katsoa. Se ei vain iske minuun yhtään. Varmasti niin monet inhoaa minun lemppareitani, joten reilu tasapeli. =D

  Evanescenceä tuli aikoinaan kuunneltua. Samoin Within Temptationia, mutta kumpikaan ei ollut mikään älyttömän suuri juttu minulle. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Game of Thrones olisi ehkä jäänyt minulta väliin, ellen olisi ensiksi sattunut lukemaan kirjoja. Ensimmäiset jaksot eivät mielestäni ole mitenkään kummoisia, mutta kun tiesin, mitä on tulossa, jaksoin alun. Sitten se kävikin paremmaksi. Olen pitänyt siitä, kuinka sarja ohittaa jotkut jutut, joista en Georhe R. R. Martinin tekstissä ole pitänyt. Joissain kohdissa sarja taas on ottanut outoja vapauksia.

   Poista
 5. Moikka! Kiva blogi sulla :)

  Mulla olis jaossa sulle ihan toisenlainen haaste. Se löytyypi täältä: https://kohtisuora.wordpress.com/2016/07/28/blogisitarina-haaste/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia haaseesta. Osallistun siihen, kunhan kerkeän. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...