sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Päivittyvä lukumaratonpostaus 10.7.2016


Aloitin lukumaratonin klo 10:30. Koska minulla on töitä maannataina klo 7-11, en voi suorittaa ihan kokonaista 24 tunnin maratonia. Tietenkin olisin eilen voinut aloittaa aiemmin, mutta eilenkin oli menoa, ja illalla kun vapauduin menoista, halusin katsoa Game of Thronesin 6. kauden loppuun ennen maratonia. Sain sen katsottua noin kahdelta yöllä (oli muuten hyvä), ja päätin nukkua kunnolla.

KLO 10:30-11:50
Tein aamiaista: kahvia, paahtoleipää kurkulla ja juustolla ja kreikkalaista jogurttia. Aloitin Alison Bechdelin albumilla Lepakkoelämää III. Maratonkirjojen koostekuvaan otin vahingossa mukaan neljännen albumin, mutta oikeasti olen kolmennassa menossa.

Luin albumin melkein puoleen väliin. Meno on hyvää ja hauskaa, mutta tuli olo, että voisin vaihtaa seuraavaksi johonkin toiseen. Huomaan keskittymiskykyni herpaantuvan, jos luen liian pitkään samaa juttua. Taidan lukea tähän väliin novellin.
Sivuja luettu: 39

KLO 11:50-14:10
Luin Nova 2014 -antologiasta yhden novellin, joka oli makuuni kyllä turhan taiteellinen. Siirryin Lepakkoelämään, jonka luin melkein loppuun, mutta halusin hieman pitää taukoa. Teetä on kulunut jonkin verran, mutta en ole vielä pistänyt pystyyn kunnon maratonpiknikiä. Taidan seuraavaksi lukea Lepakkoelämän loppuun ja sen jälkeen nauttia väliin yhden Nova-novellin, ennen kun käyn Kabulin tyttöjen salaisuuteen käsiksi.
Sivuja luettu: 97

KLO 14:10-16:15
Noin kahdessa tunnissa ehdin pukeutua, meikata, nauttia ruoaksi ruisleipää ja Salmiakkisuklaata, laittaa pyykkikoneen pyörimään... ja lukea 54 sivua. Luin Lepakkoelämän loppuun ja jatkoin sitten kahdella novellilla. Susanna Hynysen Synninsyöjä ja Liisa Näsin Näkemisen taito olivat molemmat ihan hyviä novelleja. Jälkimmäisestä pidin hieman enemmän. Novellien lukeminen kyllä muuten on hieman tehotonta näin maratonin kannalta, joten nyt tarun Kabulin tyttöjen salaisuuteen. Se on tähän mennessä vaikuttanut mukavan nopealukuiselta, vaikkei minulla ole ollut aikaa paneutua siihen kunnolla.
Sivuja luettu: 151

KLO 16:15-20:25
Noin neljässä tunnissa olen saanut luettua 76 sivua. Minulle tarjoutui mahdollisuus päästä Ikeaan autolla, joten hyödynsin mahdollisuuden. Lukuaikaa meni siis siihen jonkin verran. Luin nuo kaikki 76 sivua Kabulin tyttöjen salaisuudesta. Aloin kirjoittaa tätä päivitystä, sillä tuli olo, että haluan vähän huilata lukemisesta. Menen kohta taas jatkamaan.
Sivuja luettu: 227

KLO 20-25-21:30
Päätin lukea Nova 2014 -antologian loppuun, ja niin tuli tehtyä. Minulla oli enää kolme novellia jäljellä. Niistä kertyi yhteensä 38 sivua.
Nyt on siinä mielessä tyytyväinen olo, että sain tuon pitkään jumittaneen kokoelman vihdoin luettua, minkä seurauksena yksi lukumaratonini tavoite on täytetty: sain luettua jonkin keskeneräisen loppuun.
Nyt paneudun taas Kabulin tyttöjen salaisuuteen.
Sivuja luettu: 265

KLO 21:00-23:45
Luin pari lukua Kabulin tyttöjen salaisuutta, kunnes päätin mennä suihkuun ja lukea hiuksia kuivatellessa Suffragettien City -sarjakuva-antologiaa. Lukaisin sen lopulta kokonaan läpi. Myönnän, että muutamia vähemmän kiinnostava osuuksia hypin hieman yli. Antologioiden ongelma nyt usein on se, ettei jokainen juttu aina kiinnosta.
Olen ihan tyytyväinen sivumäärään, joka on kertynyt tässä vähän päälle kahdentoista tunnin aikana. Virallisestihan minulla olisi aikaa huomiseen klo 10:30 saakka. Aion nyt vielä lukea vähän, nukahtaa, mennä töihin ja ehkä lukea vielä hieman lounastauon yhteydessä. 
Sivuja luettu: 435

KLO 23:25-10:30
Ehdin nukkumisen, aamutoimien ja töiden teon välissä lukea Kabulin tyttöjen salaisuutta vielä 22 sivua. Rehellisesti sanottuna se on enemmän, kuin odotin.
Sivuja luettu: 457

LOPPUAJATUKSIA
Luin tänään Kabulin tyttöjen salaisuuden loppuun. Viimeiset noin 70 sivua eivät lukeutuneet varsinaiseen maratonaikaan, mutta olen silti tyytyväinen, että maratonin ansiosta sain luettua loppuun neljä kokonaista kirjaa. Goodreadsin lukuhaaste näyttää nyt, että olen kaksi kirjaa aikataulusta edellä, kun ennen maratonia olin kaksi kirjaa aikataulusta jäljessä. Sain siis kiinni lukuhaasteeni, mikä vähentää huomattavasti lukustressiä. Maraton on täyttänyt tarkoituksensa.

10 kommenttia:

 1. Mukavan kuuloista menoa! Juuri kirjastossa katselin tuota Lepakkoelämää ja kiinnostuin! Lukuiloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut hauska sarjakuva. Tavallista elämää, mutta erilaisia hahmoja.

   Poista
 2. Luin hiljattain Bechdelin Hautuukodin, ja se oli ihan kiinnostava, parhaimmillaan jopa oikein hyvä. Pitäisi ehkä kokeilla myös Lepakkokirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aion tutusua Bechdelin muihin sarjakuviin. Lepakkoelämää saattaa kuitenkin jäädä suosikikseni, sillä olen hyvin tykästynyt hahmoihin.

   Poista
 3. Kivan kuuloinen maraton sinulla ollut! Tsemppiä loppukiriin, jos aiot vielä sellaisen pitää! :) Haluaisin joskus lukea tuon Kabulin tyttöjen salaisuuden. Vähän joskus aloitin, mutta en ehtinyt oikein vauhtiin, ennen kuin se piti palauttaa kirjastoon, koska siitä oli paljon varauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä mielenkiintoinen kirja. Toivottavasti ehdin blogata siitä pian.

   Poista
 4. Hieno maraton! Maratonin aikana on pakko tehdä välillä muutakin kuin lukea. Olen osallistunut kerran ja tiedän kokemuksesta.

  VastaaPoista
 5. Kabulin tyttöjen salaisuus vaikuttaa mielenkiintoiselta ja poiminkin sen jo lukulistalleni Goodreadsista :)

  Minunkin tarkoitukseni oli kiriä lukutavoitetta kiinni maratonin aikana. Onnittelut sinulle onnistumisesta, edellä oleminen näyttää ja tuntuu paremmalta! Minä en päässyt vielä edelle (ennen maratonia 8 kirjaa jäljessä, nyt kuusi) mutta ehkä vielä joku päivä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kuitenkin selvää parannusta. Muistan, että viime vuonna olin kesällä noin 13 kirjaa lukuaikataulusta jäljessä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...