tiistai 9. lokakuuta 2018

Lumberjanes Vol. 7: A Bird's-Eye View

Nimesin Lumberjanesit vuoden 2017 ilahduttavimmaksi sarjakuvalöydöksi. Heti tämän ilahtumisen jälkeen sarjassa tapahtui outo laadun notkahdus, joka horjuttu uskoani näihin sarjakuviin. Päätin antaa Lumberjaneseille vielä yhden mahdollisuuden. Laitoin seuraavan osan kirjastoon varaukseen, ja usean kuukauden odottelun jälkeen varaus oli viimein noudettavana.

Lumberjanes on toistaiseksi jatkuva sarjakuva, joka kertoo partiolaistytöistä. Viisi noin yläasteikäistä tyttöä, Jo, Mallory, April, Ripley, Molly, viettävät kesäänsä Miss Quinzella Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpet's leirillä. He asustavat Roanoke-mökissä. Heidän ryhmänjohtajansa on teini-ikäinen Jen, joka saa ennenaikaisia harmaita hiuksia siitä, että hänen hoidokkinsa ovat jatkuvasti tekemisissä kaikenlaisen kumman kanssa. Leiri vetää puoleensa kaikenlaista kummallista. Aiemmissa osissa on nähnyt muun muassa aikavääristymiä, kolmisilmäisiä kettuja, karhuksi muuttuva vanha nainen, merenneitoja sekä kreikkailaisia jumalia.

Seitsemäs albumi, joka kattaa luvut 25–28, keskittyvät siihen, kuinka partioon saapuu arvovaltaisia tarkastajia. He eivät edes ehdi astua autosta ulos, kun jättimäinen lintu kappaa auton ja lentää se mukanaan horisonttiin.

Roanoke-mökin asukkaan lähtevät yhdessä Jenin sekä Zodiac-mökin Hesin kanssa pelastusretkelle. Mukana on myös poikien partioleiristä tyttöjen seuraan eksynyt Barney.

Edellisessä sarjakuvassa Ripley loi tyhjästä suuren joukon kissanpentuja. Nyt kissanpennut ovat valloittaneet leirin, ja kaiken kukkuraksi kissanpennuilla näyttää olevan yliluonnollisia voimia. Barney tajuaa, että kissoja voisi hyödyntää pelastusretkellä, joten niin tehdään. Erilaisia levitaatio-lasersilmä-teleporttausominaisuuksia hyödynnetäänkin matkan varrella hyvin mielikuvituksellisin keinoin.

Muutaman edellisen sarjakuvan kehno laatu näyttää olleen poikkeus. Tämä albumi nimittäin veti mukaansa ja onnistui viihdyttämään ja yllättämään. Juuri tällaisesta Lumberjanesista pidän. Mikään ei ole mahdotonta, ja jos joku vaikuttaa mahdottomalta, siitäkin selvitään ystävyyden voimalla. Tämän albumin rohkaisemana päätän vielä jatkaa sarjan lukemista. Pistin heti kaksi seuraavaa albumia varaukseen.

LUMBERJANES VOL. 7: A BIRD'S-EYE VIEW
TEKIJÄTIIMI: Shannon Watters, Noelle Stevenson, Kat Leyh, Carey Pietsch, Maarta Laiho, Ayme Sotuyo
SIVUJA: 112
KIELI: Englanti
KUSTANTANUT: BOOM! Box
JULKAISTU: 2017
MISTÄ MINULLE: Kirjastosta

2 kommenttia:

 1. Oh, näissä on ilmeisesti palattu entisiin kuvittajiin?
  En ole viidennen kirjan jälkeen lukenut, kun pelkäsin, että piirrostyyli jää pysyvästi "vääränlaiseksi".

  Taidanpa huomenna tehdä pari varausta kirajstoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, piirustustyyli on taas vanhaa tuttua tyyliä. Itsekin harmistuin uudesta piirtäjästä, joka vaihtoi väripaletinkin lastenohjelmamaiseksi.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...