tiistai 28. tammikuuta 2020

Sarjakuva: Runaways Vol 4: But You Can't Hide


Runaways-sarjan uudelleenherättelyn neljäs albumi on viimein julkaistu. Sarja seuraa vanhemmiltaan karannutta teinijoukkoa, joka esti Gibborim-olentojen suunnitelmat tuhota maailma. Samassa rytäkässä kuolivat heidän vanhempana. Teiniporukka erkaantui pikku hiljaa, mutta nyt he ovat kokoontuneet takaisin yhteen. Nyt Nico, Karolina, Molly, Chase, Gert ja hänen lemmikkidinosauruksensa Old Lace asustavat kallion sisällä olevassa kartanossa ja yrittävät tulla toimeen. Edes neljänteen albumiin mennessä sarjan suurempi juoni ei ole tullut selväksi.

But You Can't Hide -albumi alkaa siitä, kun jengin pettänyt Alex on karkumatkalla pois kartanosta. Hänen mukaansa änkeää väkisin yksi karkulaisten jäsen. Muut kuitenkin hakevat hänet pian takaisin ja elämä kartanossa voi jatkua lähes keskeytyksettä.

Uusi Runaways-sarja toimii minulle parhaiten viipale elämää -tyylisenä sarjakuvana. Tykkään lukea teinien edesottamuksista erikoisissa oloissa. Gertin romanssi androidi Victorin kanssa etenee, mistä Gertin eksä Chase ei ole iloinen. Gert ja Chase käyvätkin viimein tarpeellisia keskusteluja heidän suhteestaan. Karolina taas yrittää tasapainoilla lainsuojattomuuden ja yliopistoelämän välillä. Lopulta hän löytää elämälleen suunnaan, monien supersankarien tapaan, muiden ihmisten auttamisesta. Hänen tyttöystävänsä Nico liittyy Karolinan seuraan partioimaan Los Angelesin katuja, mutta rikoksia, joissa he voivat konkreettisesti auttaa, löytyy yllättävän vähän.

Rainbow Rowell jatkaa Runawaysin käsikirjoittajan, mutta edellisten osien vakiopiirtäjä Kris Anka on vaihtunut Andrés Genoletiin. Genoletin tyyli on kuitenin lähellä Ankan tyyliä, joten piirtäjän vaihtumista ei olisi välttämättä edes huomannut, ellei siihen olisi erikseen kiinnittänyt huomiota. Hyvä niin, silllä nyt piirustustyylin vaihtuminen ei vie huomiota itse tarinasta. 

Muutamassa luvussa vierailee myös Niko Henrichonin kynänjälki. Valitettavasti hänen piirustustyylinsä on raskasta ja sekavaa, joten en jaksanut edes lukea hänen piirtämiään kohtauksia kunnolla läpi. Onneksi kohtaukset olivat jonkinlaisia symbolisia unikohtauksia, joissa oli paljon viittauksia Marvel-sarjakuviin, joita en ole lukenut, joten pystyin skippaamaan kohdat yli ilman, että lukukokemukseni kärsi.

Runaways-sarjakuvan uudelleenherättely alkoi vahvasti, mutta en ole enää siitä yhtä innostunut. En edelleenkään tiedä, mihin juoni on menossa. Sarjakuva viittailee lukuisiin Marvel-sarjakuviin, joten Marveliin vihkiytymättömänä huomaan välillä pudonneeni kelkasta. Saatan lukea seuraavan osan, mutta en mitenkään erityisesti laske päiviä sen ilmestymiseen.

RUNAWAYS VOL 4: BUT YOU CAN'T HIDE
KIRJOITTANUT: Rainbow Rowell
PIIRTÄNYT: Andrés Genolet, Niko Henrichon (#2223, osan) 
VÄRITTÄNYT: Tríona Farrel (#19–20), Chris O'Halloran (#21), Michael Garland (#22) & Matthew Wilson (#23–24)
KANSI: Kris Anka
TEKSTANNUT: VC's Joe Caramagna
EDITOINUT: Nick Lowe & Kathleen Wisneski
ALKUPERÄINEN IDEA: Brian K. Vaughan & Andrian Alphona
SIVUJA: 144
KIELI: Englanti
KUSTANTANUT: Marvel
JULKAISTU: 2019
MISTÄ MINULLE: Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...