lauantai 16. tammikuuta 2021

Kaikki vuoden 2020 aikana loppuun asti käytetyt kosmetiikkapakkauset

Year of Empties tai vuoden aikana loppuun käytetyt tuotteet/kosmetikkaa on haaste, joka on pyörinyt kauneus- ja muotibloggaajien tai tubettajien parissa jo vuosia. Ideana on kerätä talteen ne tuotteet, jotka käyttää loppuun ja esitellä ne yleisölle. Yleensä loppuun asti käytetyt tuotteet ovat oikeasti hyviä ja siksi suosittelemisen arvoisia.

Aloitin Year of Empties -haasteen vuoden 2019 alussa. Vuoden 2020 alussa raportoin blogissani haasteestani. Voit käydä lukemassa ajatuksiani haasteesta tarkemmin linkistä. Koin haasteen helpoksi ja motivoivaksi, joten päätin toteuttaa sen myös vuonna 2020. Nyt kun haastetta on takana kaksi vuotta, siitä on tullut jo tapa. Huomaan, että ajattelen kosmetiikkaa aivan eri lailla kuin ennen: Yritän etsiä hyviä tuotteita, joita oikeasti haluan käyttää. En enää shoppaile turhaa kosmetiikkaa. Tavoitteeni on käyttää kaikki viimeistä pisaraa myöten loppuun eikä jättää lähes tyhjiä ja unohdettuna purnukoita laatikoiden pohjille pyörimään. 

Ennen kun mennään tuotteisiin, haluan käydä pari asiaa läpi.

Mitä on mukana, mitä ei ole mukana?

Otin talteen kaiken kosmetiikaan, jonka käytin loppuun vuoden 2020 aikana, eli meikit, meikinpoistoaineet, ihonhoitotuotteet ja peseytymistuotteet. Keräsin talteen myös vanhaksi tai kuivaksi menneen kosmetiikan.

Mukana ei ole:

 • Hammastahnaa eikä Bepanthen-voidetta, jotka miellän enemmän lääkkeiksi kuin kosmetiikaksi. 
 • Kasvonaamioita eikä pienissä näyteläpysköissä olleita tuotteita, joita käytin vuoden aikana jonkin verran. Laitoin ne suoraan roskiin.
 • Käsisaippuaa. Niiden pakkaukset ovat saaneet mennä suoraan roskiin. Saippuaa kyllä kului vuonna 2020 poikkeuksellisen paljon!

Tuotteiden kierrätys

 • Tämän bloggaukden kirjoittamisen jälkeen vien lähes kaikki pakkaukset muovin- tai lasinkeräykseen. 
 • Joitain tuotteita en onnistunut pesämään tarpeeksi hyvin tai ne on valmistettu sekamateriaaleista niin, etten onnistunut purkamaan pakkauksia osiin, joten lajittelen ne sekäjätteeseen, joka poltetaan energiaksi. 
 • Ripsivärien harjasosat lahjoitin viime vuonna eläinhoitolaan, mutta se oli aika vaikea prosessi ja eläinhoitolalla tuntuu olevan vanhoja ripsiväriharjoja jo tarpeeksi, joten ripsivärit menevät tänä vuonna sekajätteeseen.
 • Lushin pakkaukset säästän Lushin omaa kierrätystä varten.
 • Muutaman pienen pakkauksen säästän matkustusta varten.

Miten käytän kosmetiikkaa?

Käytän meikkiä, meikinpoistoaineita ja ihonhoitotuotteita. Käytin vuosia meikkiä todella paljon, sillä minulla oli keskivaikea akne. Vuonna 2018 söin isotretinoiinikuurin, jonka jälkeen ihoni on ollut todella hyvässä kunnossa. Tämän seurauksena meikkaaminen on vähentynyt, varsinkin meikkivoiteen ja muiden ihomeikkien käyttö. En myöskään pese kasvojani juurikaan. Olen huomannut, että meikinpoistoaine riittää niinä päivinä kun käytän meikkiä, vesi silloin kun en käytä meikkiä. Tämä on hurja muutos akneaikoihini, jolloin ihon peseminen oli kaikista tärkein kauneudenhoitorutiinini.

Meikkini peruspilarit ovat tällä hetkellä tummat kulmat, eyeliner tai luomiväri, ripsiväri ja näyttävä huulipuna. Ihomeikkiä ei käytä juurikaan, paitsi joskus kirkastavaa pohjustusvoidetta. Pidän lookini tärkeimpänä osana huulipunaa, mikä on todella sääli korona-aikana, jolloin huulipuna jää usein maskin taakse piiloon. Toisaalta korona-aika on tuonut kuvioihin ns. Zoom-meikin: tärkeintä on korostaa silmät ja huulet, muun alueen webbikamera blurraa avuliaasti.

Missään vaiheessa en ole käyttänyt poskipunaa tai aurinkopuuteria. Nuorempana ne tuntuvat vain korostavan ihon epätasaisuutta, nykyään en vain osaa käyttää niitä. En ole koskaan käyttänyt hajuvesiä, ja nykyään niiden käytön estää myös vanhemmiten ilmennyt hajuherkkyys.

Tällä hetkellä eniten kosmetiikkaa kuluu ihonhoitoon. Se on tärkeämpää kuin meikkaaminen. Saatan nykyään olla päiväkausia ilman meikkiä, mikä on uskomattoman vapauttavaa, sillä ainakaan kymmeneen vuoteen en kokenut sen olevan mahdollista. Oloni saattaa olla ilman meikkiä "huolittelematon", mutta se on pientä verrattuna siihen, että aiemmin ilman meikkiä koin, etten mitenkään pysty olemaan ihmisten ilmoilla. 

Ihonhoitoon käytän tällä hetkellä kosteutustuotteita, silmänympärysvoidetta ja yhtä seerumia. Muun kehon kosteutusta tarvitsen vain harvoin, joten peruskosteusvoidetta kuluu vähän.

Mielestäni käytän kosmetiikkaa kohtalaisen määrän. En kuulu näihin, jotka tarvitsevat vain shampoon, saippuan ja hammastahnan, mutta en myöskään käytä kosmetiikkaa yhtä paljon kuin muotibloggaajat. Siksi olikin mielenkiintoista vuoden alussa viimein kumota tyhjät kosmetiikkapurkit lattialle ja katsoa, kuinka paljon tuotteita on kulunut. 

Kuinka paljon käytin vuodessa kosmetiikkaa?

Käytin vuoden aikana loppuun yhteensä 71 pakkausta.

Vuonna 2019 käytin loppuun 53 pakkausta.

Tulos on yllättävä. Kuvittelin, että vuotena 2020, jolloin en käynyt juuri missään ja jolloin en todellakaan meikanut joka päivä, olisin käyttänyt vähemmän kosmetiikkaa. 

Syitä, miksi mahdollisesti käytin enemmän kosmetiikkaa vuonna 2020 kuin vuonna 2019:

 • Toteutin haasteen huolellisemmin. En hukannut tyhjiä pakkauksia.
 • Sain vuoden alussa loppuun monia tuotteita, joita olin käyttänyt paljon jo vuoden 2019 aikana.
 • Tuotteiden pakkauskoot olivat pienempiä.
 • Panostin tuotteiden käyttämiseen. Esimerkiksi käytin hoitoainetta tietoisesti useammin.

Katsotaanpas tuotteita tarkemmin


Mizon All In One Snail Cream, tubi ja purnukka
Tästä on tullut vakiotuotteeni. Korealainen etanavoide tekee ihmeitä iholleni. Tuote tasoittaa ihoa ja saa sen näyttämään pirteältä. Nykyään tilaan tuotetta Yliopiston Apteekista aina kaksi tuubia kerrallaan, jotta tuote ei koskaan pääse loppumaa.


Pirkka Face Q10 silmänympärysvoide
Perus hyvä silmänympärysvoide, joka on erittäin halpa ja löytyy tosi pienistäkin kaupoista. Pidän enemmän Lumenen voiteista, mutta koronatilanteen takia en aina päässyt kauppoihin, joissa Lumenea olisi myyty, joten hyödynsin lähikaupan valikoimaa. 

Lumene Klassikko tasoittava silmänympärysvoide Anti-Age
Tämä imeytyi huonosti ihooni. Inhosin tuotteen käyttöä, mutta koska olin hankkinut sen, käytin loppuun. 

Lumene Kuulas Nordic Lift Firming Eye Cream
Pidin tästä tosi paljon. Ei tosin mitään muuta sanottavaa. Levittyi ja imeytyi hyvin. En kyllä ole ihan varma, onko silmissäni nyt pohjoismainen kohotus.

Kiinnostava huomio: vuonna 2019 käytin loppuun yhden silmänympärysvoiteen, vuonna 2020 neljä. Mistä moinen lisäys?


Vuosi 2020 oli shampoiden etsikkovuosi. Mikään shampoo ei tuntunut sopivan hiuksilleni. Minulla on paksut, hyväkuntoiset, erittäin liukkaat hiukset, jotka rasvoittuvat nopeasti. Yritin etsiä erittäin pesevää shampoota, joka antaa samalla hiuksille tekstuuria. Lähes kaikki shampoot on valmistettu herkille hiuksille, jotka tarvitsevat paljon huolenpitoa. Minä taas etsin shampoota, joka edes vähän tuhoaisi hiuksiani, jotta saisin kiiltoa ja lasisuutta pois ja pystyisin käsittelemään hiuksiani edes jollain tavalla. 

Ilokseni voin todeta, että löysin loppuvuodesta hyvän shampoon, XZ:n Natura Lakka Shampoon, josta minulla ei ole muuta valittamisen aiheutta kuin korkea hinta. Shampoota on edelleen jäljellä, joten se ei ehtinyt vuoden 2020 koosteeseen. Sitä ennen minun piti kuitenkin käydä 8 shampoopulloa läpi.

Function of Beauty -shampoot
Function of Beautyn kautta voi ostaa shampota, joiden ominaisuudet saa päättää itse. Kokeilin kahta erilaista shampoota, mutta en lopulta pitänyt kummastakaan. Toinen kuivatti päänahkani, toinen jätti hiukseni likaisen tuntuisiksi. 

Pirkka shampoo normaaleille hiuksille
Kokeilin mahdollisimman tavallista perusshampoota. Ehkä shampoo, jonka paras ominaisuus on halpa hinta, voisi toimia hiuksilleni, joiden toivon muuttuvan karheammiksi ja sitä kautta helpommin käsiteltäviksi. En muista tästä shampoosta juuri mitään. Ei ollut hirveä, mutta ei myöskään ihmeellinen. Hiukset jäivät muistaakseni vähän likaisen tuntuisiksi.

Garnier Fruktis Pure Non Stop Cucumber Fresh Streghtening Shampoo
Pakkauksessa lukee normaaleille, rasvoittuville huiksille. Kuulosti lupaavalta! Valitettavasti shampoon haju oli liian voimakas ja se onnistui pesemään luonnonkiharani esiin epäviehättävällä tavalla, joten tämäkään ei mennyt jatkoon. (Tai no meni. Ostin toisen purkin loppuvuonna, koska se oli pesuominaisuudeltaan toistaiseksi paras löytämäni, ennen kun löysin XZ:n lakkashampoon.)

L'Oréal Paris Elvital Multivitamin Caring Vitality Shampoo
Ennen käytin aina tätä shampoota. Kokeilin palata vanhan klassikon pariin. Huono menestys: ei toiminut kuin ennen vanhaan. Tuttu tuoksu kyllä palautti aikaan jolloin olin  noin 20.

Dermosil Volymizing Shampoo
Osallistuin Dermosilin joukkotilaukseen. Päätin kokeilla shampoota, joka lupaisi antaa tuuheutta ja eloa hiuksille. Sitä se antoikin, mutta hiukset jäivät likaisen tuntuisiksi. Shampoo myös haisi oudolta, vähän kuin joltain kostealta ja kenties pilaantuneelta.

Linna Shampoo
Kun edes Pirkka-laatu ei riittänyt, piti kokeilla jotain vieläkin laaduttomampaa. Linna Shampoo paljastui mainettaan paremmaksi, mutta en silti pitänyt pesutuloksesta.

Pirkka Suihkusaippua Aloe
Muistan ostaneeni tämän syksyllä 2019, kun asuin väliaikaisesti Helsingissä. Tuoksu oli kiva, joskin hiukan keinotekoinen.

Dermosil Chocolate Shower Gel
En tiedä, miksi haluaisin tuoksua suklaalta, mutta toisaalta sain suihkugeelin lahjaksi, joten päätin käyttää sen. Jatkossa suosin kyllä raikkaammilta tuoksuvia suihkugeelejä.

Dermosil Classic Mandarin Showel Gel 
Tämän suihkugeelin tuoksu toi mieleen kylpylöiden suihkusaippuat. Kylpylätuoksu oli välillä lohdullinen, välillä raadollinen muistutus siitä, ettei vuonna 2020 kauheasti kylpylöissä käyty.


Satunnaisia silmä- ja kulmatuotteita:

Etude My Lash Serum 
Kun innostuin korealaisesta kosmetiikasta noin vuonna 2018, tämä oli ensimmäinen tuote, jonka päätin ostaa. Ripsiväriseerumi oli todella edullinen, joten en kokenut menettäväni paljon. Seerumi kestikin todella pitkään, osittain siksi, koska käytin sitä aika harvoin. Ja käytin sitä harvoin, koska en huomannut ripsissäni mitään muutosta. Ehkäpä tuote viilaa kuluttajaa linssiin. No, käytin sen kuitenkin loppuun, koska en halunnut heittää puolityhjää pakkausta roskiin.

Nyx Control Freak väritön kulmakarvageeli
Ei mitään moitteita. Hoiti hommansa, piti kulmat kurissa ja kesti todella kauan. Voisin ostaa uudestaan.

Eyeliner, jonka kaikki tekstit ovat kuluneet pois
Tämä on todennäköisesti Essencen eyeliner. Essence on tolkuttoman halpa merkin, jonka tuotteita ostaessa miettii, mikä kaikkea epäeettistä merkin taustalla on, kun se on niin halpa. Hintaansa nähden meikit ovat kuitenkin hämmentävän hyviä. Tämä eyeliner kesti pitkään ja pystyi hyvin. 

Ripsiväri, jonka tekstit ovat kuluneet pois
Tämä on ehkä Essencen ripsiväri. Ostin sen Tokmannilta syksyllä 2019, mutta kyseessä on voinut olla joku toinenkin halppismerkki. Harja ei sopinut silmieni muotoon, mutta meikkihaasteen takia käytin värin loppuun. Eipä huono ripsiväri pahemmin haitannutkaan, koska ei kukaan nähnyt ripsiäni lähietäisyydeltä. Tärkeintä oli kehystää silmäni edes jollain, jotta ne erottuvat videopuheluissa. 

Max Factor False Lash Effect Mascara Waterproof
Tämä on aika hyvä luottoripsari. Kokeilen aina välillä jotain muuta, mutta palaan tähän usein. Muistan ostaneeni tämän Ellokselta tai vastaavasta nettikaupasta, koska tarvitsin vielä jotain, jotta saan ilmaiset postikulut. 


Sebastian Re-shaper hiuslakka
Kampaamolaatuinen hiuskiinne, joka on ollut ehdoton luottomerkkini jo monta vuotta. Ennen koronaa kiharsin hiukseni melkein joka päivä. Tällä hiuslakalla sain kutrin pysymään kurissa koko päivän. Todellakin hintansa veroinen!


Garnier Skinaktive Michellar Cleansing Water
Tekee mitä lupaa: poistaa meikin onnistuneesti iholta. Hinta-koko-laatusuhde kohdillaan. Ei tätä turhaan mainosteta.

Holika Holika Aloe Vera 99 % Face Wash
Tämä oli oikeastaan tilausmoka. Tarkoitukseni oli tilata aloe vera -uutetta kasvoille, mutta tilasinkin pesuaineen. Pitihän se silti käyttää loppuun. Tuoksu oli raikas eikä ihoni niskuroinut, joten kai se ihan hyvä oli. Voisin jopa harkita hankkivani uudestaan, kunhan muut kasvojenpesuaineeni loppuvat.

Clinique Foaming Sonic Facial Soap
Pieni näytepurkki, joka pesi kasvot siinä missä muutkin. En ihastunut, joten näyte ei kai tehnyt tehtäväänsä eli vakuuttanut minua ostamaan tuotetta.


Essence Extreme Last Base Coat
Hintaansa nähden epäilyttävän hyvä pohjustuslakka.

Essence Ultra Quick Dry
Hintaansa nähden epäilyttävän hyvä päällyslakka, jota en valitettavasti ole löytänyt Essencen pisteiltä enää uudestaan.

Malava Natural
Tämä oli ikivanha lakka, jonka päätin käyttää loppuun vaikka väkisin. Lakan ikä näkyi muun muassa siitä, että siihen jäi kuivumisvaiheessa paljon ilmakuplia. Pidin Malavan kynsilakoista ennen, mutta nykyään en enää pidä niiden pienistä ja pyöreistä siveltimistä.

Depend Nail Polish x 2
Cubukselta saatavat edulliset Depend-kynsilakat taas ovat tulleet korvaamaan Malavan. Laatu on mielestäni yhtä hyvä kuin kalliissakin merkeissä, sivellin leveä ja siksi helppokäyttöinen ja värivalikoima kiva.

Nyxin kynsilakka
Sain kaverilta käyttöön. Varmaan ikivanha, haisi liuottimelta ja kesti ikuisuuden kuivua. Väri oli kaunis marjapuuro, joten siksi halusin käyttää sen loppuun.


Nyx Professional Makeup Lingerie Liquid Lipstick, väri: Exotic
Luottohuulipunani. Juuri sopivan punainen, muttei kuitenkaan räikyvän kirkas. Pysyy hyvin huulissa eikä tunnu rutikuivalta.

Lidlin nestemäinen huulipuna, väri: tummanpunainen
Käytin tätä vain muutaman kerran, kunnes hylkäsin sen laatikon pohjalle. Huulipuna alkaa rullautua nopeasti huulilta pois, ja varsinkin syömisen yhteydessä sille saa heittää hyvästit. Huulipuna meni laatikon pohjalla huonoksi, joten heitin sen pois käyttämättä loppuun. 


Klairs Illuminating Supple Blemish Cream, suojakerroin 40
Tämä on ehdottomasti parhain BB-voide, jota olen koskaan käyttänyt. Voide tuntuu uppoavan ihoon aivan kuin sitä ei olisi lainkaan, mutta samalla kasvojeni ilme kirkastuu. Aina kun käytän tätä, tulen hyvälle tuulelle. Ostin välittömästi uuden tuubin kun tämä oli loppunut.

Rimmer BB Cream 9 in 1, sävy very light, suojakerroin 15
Ihoni on kalpea, mutta nyt löytyi haastaja! Voide oli oudon vetistä eikä tuntunut tekevän oikein mitään. Käytin sen kuitenkin loppuun, koska virhehankinnoistaan on kärsittävä. 


CeraVe Reparative Hand Cream
Mukavan tuhti käsirasva talven kuivaan ihoon.

Xyli Derm voide
Xylitolia sisältävä, kuivalle ja atooppiselle iholle tarkoitettu voide sopi hyvin talven kuivaamiin kasvoihin. Tykkäsin, mutta en kuitenkaan niin paljon, että ostaisin ison tuubin.

Aqualan Plus Kosteuttava Perusvoide
Ihan ok perusvoide, mutta muistaakseni liian vetinen.


Nivea Sun Kids protect & sensitive sun spray, suojakerroin 50
En tykännyt pakkauksesta. Se jäi aina sottaisen näköiseksi. Aurinkorasvana teki tehtävänsä: en palanut. Itse aurinkorasva tosin tuntui vetiseltä.

Nivea Sun UV Face Soothing Sensitive, suojakerroin 50
Toistaiseksi paras kasvoille suunniteltu aurinkorasva, johon olen törmännyt. Oikeasti jättää kasvot mattamaisiksi eikä saa kasvoja kukkimaan. Suurin osa kasvoille suunnitelluista aurinkorasvoista lupaavat edellä mainittuja asioita, lupauksiaan kuitenkaan lunastamatta.


Lumene Nordic Chic Moisturizing & Illuminating Primer, normal and dry skin
Lumenen pakkaukset ovat mielestäni ihanan laadukkaan oloisia, mutta itse tuote oli vetinen ja tahmea. Kasvot kyllä kirkastuivat, mutta en pitänyt tuotteen levittämisestä.

Nyx Master Prime Pore Minimizing Primer With Blurring Powders, sävy 10
Tykkäsin tästä todella paljon! Tuote tekee mitä lupaa: se pienentää ihohuokosia ja plurraa ihoa pienellä sävytyksellään. Tuote pelasti monet päivät, jolloin kasvot tuntuivat väsyneiltä ja taikinamaisilta. Ainoa miinuspuoli on outo tunne, joka kasvoille tulee tuotteesta. Poskeni alkoivat usein hehkua tuotteen käytön aikana. Ehkä olen tälle hiukan allerginen? En siis varmaan osta tuotetta uudestaan, vaikka muuten hyvä olikin.


Vuonna 2020 totesin, että oikeastaan inhoan käyttää kuivashampoota. Ulkonäkö kyllä kohentuu, mutta olo on entistä likaisempi ja tunkkaisempi. Käytin jäljellä olevat kuivashampoot loppuun, mutta en ole kiinnostunut ostamaan uusia purkkeja.

Batiste Instan Hair Refresh Dry Shampoo Plus, sävy Divine Dark
Tumma sävy sopi hiuksiini, mutta jos haroin hiuksiani, sormiini jäi tummia jälkiä.

Klippoteket Styling Dust Spray Dark Hair Dry Shampoo
Tämän teho oli kunnon jytää. Hiukset tuuheutuivat ja raikastuivat intensiitivisesti. 


Linna Hoitoaine kaikille hiustyypeille
Tämän käyttö tuntui turhalta, sillä en huomannut mitään vaikutusta peruskäytössä. Parhaan tuloksen sain, kun käytin hoitoainetta koko hiukset kattavaan naamioon saunan yhteydessä. 

Oriflame HairX Restore Therapy Conditioner for damaged hair
Aina kun tuotteessa lukee therapy, se tarkoittaa voimakasta ja usein hyvin keinotekoista tuoksua. Niin tässäkin. Vanhingoittuneille permanentin turmelemille latvoille hoitoaine kyllä tepsi.


Lush Buche de Noël tuoreputsari
Kasvojen kuorinta-aine (Tai puhdistusaine? En pysty tuotteen rakenteen perusteella sanomaan.), jonka piti ilmeisesti olla jouluinen. En oikein osannut käyttää tuotetta: sitä olisi pitänyt jotenkin laimentaa veteen. Näytepakkaus, en aio ostaa tuotetta.

Lush 9 to 5 puhdistusmaito kasvoille
Ihan ok, tuoksu mieto ja raikas, mutta en tykkää käyttää puhdistusmaitoja. Näytepakkaus, en aio ostaa tuotetta.


Lush Ezymion Moisturizer x3
Ehdoton lempikasvorasvani! Kosteuttaa, jättää ihon mattapintaiseksi ja on mukavan tuntoinen levittäessä. Olen ostanut tämän uudestaan jo varmaan kymmenen kertaa. Vuoden 2020 aikana tuotteella oli hetkellisesti toimitusvaikeuksia, joten olen joutunut käyttämään loppuvuotena toista kosteusvoidetta, joka on ollut ihan huono. Oi Enzymion, kuinka sinua kaipaakaan! Onneksi tuote on uudestaan saatavilla ja tilasin uuden vuoden kunniaksi itselleni heti purkin tätä ihanaa voidetta.


Lumene [VALO] Nordic-C Glow Boost Essence x5
Tästä tuotteesta ihonhoitoni alun perin lähti. Sain yhden pakkauksen ilmaiseksi ja tykkäsin lopputuloksesta niin paljon, että olen käyttänyt tuotetta siitä lähtien. Ostan aina uuden, kun edellinen loppuu. Mikään muu tuote ei kirkasta ihoani yhtä hyvin.


Lumene Nordic-C [VALO] Arctic Berry Oil-Cocktail
Tämä tuote oli kasvoilleni liian rasvainen. Annostelupumppu toimi myös huonosti ja sotki purkin ulkopintaa. Tuotteen pumppu on kyllä sittemmin uudistettu

Mizon Snail Repair Intensive Ampoule
Tämä seerumi toimii yhdessä Mizon All In One Snail Repair Creamin kanssa, mutta en käytä sitä niin uskollisesti kuin creamia. Välillä hankin uuden purkin, välillä en. Vuonna 2020 kului näköjään yksi puteli enkä oikeastaan ole innokas tällä hetkellä ostamaan tuotetta uudestaan, sillä en pidä sitä enää tarpeellisena.


Rexona Motion Sense Alove Vera Scent x3
Olen näköjään ollut yhdenmukainen vuoden deodoranttivalinnoissa. 


Vuoden 2020 erikoisuus: käsidesit! Nämä käytin loppuun ja ehdin säilöä ennen kun aloin ostamaan kaupasta isoja litran tonkkia, jolla pystyn täydentämään jo olemassa olevia pieniä pakkauksia.

Lumene Finland Kosteuttava Käsidesinfiointi
Tässä on jännä tuoksu, joka tällä hetkellä assosioituu minulla vahvasti syksyyn 2020. En halunnut hankkia ns. luksuskäsidesiä, mutta kaupassa ei silloin ollut muuta saatavilla.

Joku pieni käsidesipurkki
Keväällä 2020 tuli koluttua kaikki asunnon nurkat ja etsittyä käsiin kaikki mahdolliset käsidesipurkit. Tämä on ollut minulla iät ja ajat.


Maybelline Master Erase 2-in-1 Make Up Remover
Tätä olen käyttänyt varmaan teini-iästä lähtien. En pidä purkin muodosta, mutta se hoitaa tehtävänsä.

Lumene vedenkestävän silmä- ja huulimeikin poistoaine
Lumenen pakkaus on kaunis. Siitä tulee ylellinen olo. Muuta sanottavaa minulla ei ole tuotteesta. Se hoitaa tehtävänsä.

Nivea Double Effect Eye Make-Up Remover
Tätä löytyi lähikaupasta, joten korona-aikana vaihdoin tähän helppouden nimissä. Varmaan jatkossa suosin tätä merkkiä, sillä se hoitaa hommansa ihan yhtä hyvin kuin Maybelline tai Lumene, mutta on edullisempi.

Vuoden aikana pilaantunut kosmetiikka


Loppuvuodesta kävin vielä läpi meikkivarastoni. Päätin heittää pois pilaantuneet ja liian vanhat meikit. 

Päädyin poistamaan kokoelmastani kaksi eyelineriä: 
 1. Urban Decayn nestemäisen tummanvihreän eyelinerin, joka on kuivunut omituiseksi klöntiksi. En muutenkaan pitänyt tuotteesta, sillä en koskaan onnistunut levittämään sitä kauniisti. Niinpä sen käyttö jäi vähäiseksi ja tuote kuivui. 
 2. Make Up Storen hopeinen glitter-eyeliner, joka on kuivunut tyystin. Käytin tätä eyelineriä aina bileiltoina tuomaan meikkiin jotain ekstraa, mutta bileiden vähyys vuoden 2020 aikana oli tälle glitterille turmioksi.
Poistin myös viisi huulipunaa kokoelmastani. Yhden huulipuna väri oli kiva, mutta haju kauhea, kolmen sävy ei vain mitenkään sopinut minulle ja yhden ole hankkinut joskus vuonna 2007. Sen oli siis korkea aika lähteä.

Yhteenvetoa

Kuten jälleen huomaan, varsinaisia meikkejä vuoden aikana on kulunut todella vähän. Käytän edelleen samoja luovärejä kuin vuonna 2019 enkä ole ostanut yhtään uutta. Meikit kuluvat erittäin hitaasti, ja kun ostaa vain edellisten tuotteiden korvaajia, meikkejä joutuu ostamaan harvoin.

Vuoden 2020 postauksen lopusta voi lukea syvempiä pohdintojani meikeistä, kulutusyhteiskunnasta ja yleisesti kapitalismista. Olen edelleen jokseenkin samaa mieltä. En enää halua ostaa turhia tuotteita vain koska haluan omistaa jotain uutta. Haluan ostaa tarpeeseen ja käyttöön. 

Loppuvuonna 2020 täydensin meikkejäni muutamalla tarpeellisella ostoksella, kuten uudella ripsivärillä ja eyelinerillä. Samalla ostin kuitenkin myös huulipunan, jota en aivan välttämättä olisi tarvinnut. (Toki meikkien välttömättömyydestä voidaan olla monta mieltä. Sanotaan siis mieluummin, että ostin huulipunan, jota en olisi tarvinnut, koska minulla oli edelleen joitain hyviä huulipunia.) Pian huulipunan oston jälkeen kaduin sitä. En kadu rahan menetystä, sillä huulipuna oli edullinen. Kadun sitä, että nyt minulla on taas yksi uusi tavara.

Oli mielenkiintoista huomata, kuinka uusi tavara ei enää tuonut minulle samanlaista iloa kuin aiemmin. Olen alkanut soveltaa kosmetiikkaan perustuvia no-buy-sääntöjä myös muihin elämän osa-alueisiin. Olen saanut kuluneen parin vuoden aikana karsittua merkittävästi asuntoni tavaroita. Niinpä uusien tavaroiden hankkiminen ei enää tuntunut kivalta. Olen käyttänyt paljon tietoista vaivaa tavaroideni vähentämiseen, joten en halua enää ostaa uusia turhia tavaroita. 

Aion jatkaa kosmetiikkahaastettani myös vuoden 2021 aikana. Siitä on tullut elämäntapa. Vuonna 2021 haasteeseen tulee myös uusi taso: aion pitää kirjaa rahasta, minkä käytän uusiin kosmetiikkatuotteisiin. Jos tämä blogi on vielä vuoden päästä olemassa, aion tehdä katsauksen siitäkin. Muuten katsausta pitää tosin keventää, sillä onhan tämä massiivinen postaus! Kiitos, jos luit tänne asti.

4 kommenttia:

 1. Tosi inspiroivaa! Nyt kun olen taas innostunut meikkaamisesta, saattaa joku tuote jopa ehtyäkin. :D

  VastaaPoista
 2. Tää oli todella mielenkiintoinen! Vaikka onkin jo tammikuuta kulunut, voisin minäkin kokeilla tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Jatka haastetta vaikka ensi vuoden tammikuun 20. päivään asti, niin tulee vuosi täyteen. Tai hyväksy vain se, että vuosi jää vähän vajaaksi. Mullakin ekana vuonna meni pari purkkia vahingossa suoraan roskiin, kun aluksi unohdin haasteen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...