perjantai 15. tammikuuta 2021

Olen mukana Nova 2021 -kirjoituskilpailun tuomaristossa

NOVA 2021

Aloitteleville kirjoittajille suunnattu tieteis- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu Nova järjestetään 22. kerran.

Nova 2021:n tuomaristoon kuuluvat vuoden 2021 Nova-voittaja Anna Ojalahti, Spinin päätoimittaja ja kirjabloggaaja Anna Mattila, kirjailija Milka Hakkarainen, kirjailija Mikko Rauhala ja kriitikko Teemu Korpijärvi. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Camilla Kantola, Tero Aalto, Leila Paananen ja Pirja Hyyryläinen.

Kilpailun deadline on maanantaina 15.3.2021 klo 23:59.

Novellit tulee kirjoittaa suomeksi. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan. Kisaan voi osallistua useammalla novellilla. Tekstit, joiden maksimipituus on 45 000 merkkiä välilyönteineen (noin 20 sivua), lähetetään viimeistään 15.3.2021 osoitteeseen novakilpailu (at) gmail (piste) com. Sähköpostin otsikoksi nimimerkki sekä novellin nimi, viestin leipätekstiin osallistujan nimi ja yhteystiedot, ja novelli sähköpostin liitteeksi rtf-tiedostona muodossa novellin nimi_nimimerkki.

Novan sivuilta löytyvät viralliset säännöt kannattaa lukea läpi, sillä esiraati tai tuomaristo voi hylätä sääntöjenvastaisen novellin.

Lisätietoa:

Turun Science Fiction Seuran verkkosivuilta

Kisan sihteeri Kirsi Saaros, nova2021@tsfs.fi

Kilpailun järjestävät Turun Science Fiction Seura, Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ja Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti.


Nova-kirjoituskilpailu on ollut elämäni kannalta merkittävä, sillä sitä kautta löysin Turun Science Fiction Seuran, jonka toiminnassa olen ollut nyt vuosia mukana. Kuulin Novasta NaNoWriMon kautta vuonna 2013 ja päätin osallistua siihen. Se toimi lähtölaukauksena polulle, jolla olen eräällä tavalla edelleen. Tarkemmin matkastani voi lukea Kosmoskynän numerosta 2/2019, jonne kirjoitin jutun Novan kautta fandomiin.

Olen pikku hiljaa kännistänyt eläköitymisprosessin vapaaehtoishommista, sillä elämäntilanteeni ei enää taivu vapaaehtoistöihin niin paljon kuin ennen. Kesällä 2020 päässäni alkoi kuitenkin kypsyä ajatus. Vielä on jotain, mitä haluan tehdä. Halusin tuomaroida Novassa. 

Olin yhteydessä Novan kisasihteeriin ja asia oli sillä selvä. Vuosien kokemus Spinin päätoimittajana (joka julkaisee vuosittain Nova-kilpailun voittajan), Atorox-novellipalkinnon vastaavana ja kirjabloggaajana antoivat hänen mielestään tarpeeksi asiantuntemusta toimia kilpailun tuomarina. Liittyisin tuomariston joukkoon vuonna 2021. Odotan mielenkiinnolla esiraadin valitsemaa kisan parhaimmistoa, jota pääsen arvioimaan yhdessä muun tuomariston kanssa. 

Jos siis pöytälaatikostasi löytyy kilpailuun sopiva novelli tai päässäni on pyörinyt jo jonkin aikaa hyvä idea, kannattaa osallistua kilpaan!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...