Info

Kuva Reta Anna Mariasta. Hänellä on ruskeat pitkät hiukset, vaalea iho ja neutraali meikki. Hänellä on päällään tummanpunainen villakangastakki ja musta neulottu huivi. Hänen ilmeensä on hiukan viekas.Kuka?

Olen Anna, vastavalmistunut filosofian maisteri. Olen opiskellut suomen kieltä, Suomen historiaa, yleistä kirjallisuustiedettä ja kasvatustieteitä.

Olen aktiivisesti mukana suomalaisessa tieteis- ja fantasiafandomissa. Olen muun muassa Turun Science Fiction Seuran hallituksessa ja  päätoimitan seuran Spin-lehteä. Olen ollut mukana järjestämässä Finnconia, suomen suurinta ilmaista tieteis- ja fantasiakirjallisuustapahtumaa. 

Olen käyttänyt pitkään nettinimimerkkiä Reta. Nimimerkkini on saanut alkunsa Maijaliisa Dieckmannin kivikauteen sijoittuvista Ram-kirjoista, joissa Ramilla on Reta-niminen ystävä. Poimin nimimerkin käyttööni jo hyvin varhaisessa vaiheessa enkä raaski päästää siitä enää irti. Nykyinen nimimerkkini, Reta Anna Maria, koostuu vanhasa nettinimimerkistäni ja etunimistäni.

Mitä luen?

Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti nuortenkirjallisuus sekä ne fantasia ja scifin klassikot, jotka ovat jostain syystä jääneet minulta väliin. Olen myös viime aikoina kiinnostunut entistä enemmän laadukkaista käännöskirjoista, tämän hetken kotimaisesta proosasta, tietokirjoista sekä omakustanteista.

En halua käyttää aikaani huonoihin kirjoihin. Yritän olla lukematta kirjoja pelkästä velvollisuudentunnosta, vaan luen ainoastaan sellaisia kirjoja, joita oikeasti haluan lukea. Lukemisen kuuluu olla kivaa.

Blogini

Blogini on lukuharrastustani tukeva vapaa-ajan projekti. Kirjoitan subjektiiviseen lukukokemukseen perustuvia kirja-arvioita, joita en halua kutsua vakaviksi arvosteluiksi. Tämä on blogi, joten pieni päiväkirjamaisuus sallittakoon. Tavoitteenani on silti arvioida kirjaa kontekstissaan ja pyrkiä antamaan vinkkejä siitä, minkälaiselle lukijalle kirja mahdollisesti voisi sopia.

Blogin nimi sai alkunsa syksyllä 2008 perustaessani blogia. Kirjoitin nimipalkkiin "todella vaiheessa" ilmaistakseen, ettei ulkoasu ole vielä valmis, mutta en koskaan ottanut sitä pois. Blogin nimi on alkanut kuvastaa nuoren ihmisen elämää, mutta myös sitä, etten ikinä saa luettua lukulistaani loppuun.

Arvostelukappaleista

En ota tällä hetkellä tarjottuja arvostelukappaleita vastaan, syynä kiireinen elämäntilanne. 

Blogissani saattaa silti näkyä juttuja arvostelukappaleista. Nämä ovat aiemmin saatuja arvostelukappaleita tai itse pyytämiäni kirjoja. 

Merkitsen arvostelukappaleen selkeästi blogikirjoitukseeni. Arvostelukappaleena saadut kirjat arvoin täysin samalla tavalla kuin kaikki muutkin kirjat.

Yhteystiedot

todellavaiheessa @ gmail.com

Sosiaalisessa mediassa

Goodreads: Reta Anna Maria
Instagram: @retaannamaria
Twitter: @retaannamaria
Facebook: Todella vaiheessa

Haastattelut

28.7.2015 Lukujonossa: Vieraana kirjabloggaaja: Todella vaiheessa
8.6.2020 Nörttitytöt: Atorox – Behind the Scenes

Nykyiset vastuutehtävät

2017 Turun Science Fiction SeuraSpinin päätoimittaja

Menneet vastuutehtävät

2019–2020 Riverside Castle -kuoron sihteeri
2019–2020 Lumoojan toimituskunnan jäsen
2017–2020 Turun Science Fiction Seuran jakaman Atorox-palkinnon vastaava
2015–2020 Turun Science Fiction SeuraSpinin kirja-arviovastaava
2016–2018: Finncon 2018: Pöytä- ja mainosvastaava
2015–2018: Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry: hallituksen sihteeri, kortistovastaava ja sähköpostilistavastaava.

Reta Anna Maria seisoo vanhanaikaisen kirjahyllyn edessä. Kuva on otettu Dublinin Trinity Collegen kirjastossa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...